Adobe Flash sårbarhet låt hackare installera skadlig kod på datorer

Computer Security News

Vanligtvis de Adobe Flash Spelaren kan beskrivas som en sårbarhet på grund av dess säkerhetsbrister och det faktum att Adobe inte lappa dem lika snabbt som de borde.

De senaste nyheterna som Reuters har bara rapporterat är att Adobe tillåter hackare att installera skadlig programvara på datorn. Skadliga program hittades av Kaspersky Lab och det kallas FinSpy eller FinFisher, som vanligen används för övervakning av brottsbekämpande organ.

Experterna säger att den skadliga koden installeras via Adobe Flash sårbarhet påverkar alla Linux, Mac, Chrome OS och Windows datorer.

Kaspersky Lab säkerhetsrapporten anges att bolaget aktivt spårar en hacker grupp som kallas BlackOasis, som lyckats plantera skadlig programvara på datorer via med säkerhetsproblem i Adobe Flash Player plugin, innan du ansluter de datorer till servrarna i Nederländerna, Schweiz eller Bulgarien.

BlackOasis använder FinSpy att målet FN-tjänstemän och Mellanöstern politiker, såväl som regionala nyheter korrespondenter, aktivister och oppositionen bloggare. Offer för gruppen hacker är dock redan registrerade i Storbritannien, Ryssland, Afrika, Irak, Iran, och Afghanistan.

Tidigare i år, Adobe Systems sade att de skulle sätta deras utsatta Adobe Flash Player plugin att sova för gott mer än två år från nu, år 2020. Men tills dess fortsätter användare att vara sårbara för cyberattacker och skadlig kod som FinSpy. Således, Adobe team bör göra ansträngningar för att hålla sin programvara ständigt uppdaterad.

Företaget har redan släppt en säkerhetsuppdatering för att åtgärda problemet att låta hackare installera skadlig programvara, som påverkade den populär Google Chrome, Microsoft Edge och Internet Explorer webbläsare. Användare bör dock också se till att de håller sina appar och operativsystem uppdaterade hela tiden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *