Borttagning av krom webbläsare ”Virus”

Browser hijackers
Remove Chromium Browser

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort krom webbläsare. Detta krom webbläsare avlägsnande guide arbetar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Krom webbläsare är en legitim tillämpning som har missbrukats av hackare. Programmet utvecklades som en öppen källkod version av webbläsaren Google Chrome. Begreppet krom webbläsare ger användaren anpassningsalternativ. Du kan konfigurera programmet till din bekvämlighet. De anpassningsbara inställningarna inkluderar den grafiska designen, användargränssnittet och alternativ för hjälpmedel. Programmet ger en bra tjänst, men det är inte immun mot angrepp av hackare. Skadliga utvecklare har riktat krom webbläsare. Verktyget ger dem chansen att få kontroll över din webbläsare.

Vilka är farorna runt krom webbläsare kapare?

Om du inte frivilligt har installerat krom webbläsare till datorn, var du offer för en cyberattack. Den programvara som hackare installerad i ditt system äventyras. De kommer att använda den för att utföra olika obehörig aktiviteter. Det hemliga programmet och dess utvecklare har en agenda. De kommer att ha verktyget ändra din webbläsares inställningar och ta kontroll över sina uppgifter.

Dina säkerhetsinställningar kommer att föras ned. Detta görs för att ge verktyget rogue förmågan att generera popup-reklam. Annonserna kommer att visa dig exklusiva erbjudanden, rabatter, kuponger och andra förmånliga erbjudanden. Kaparen visar popup-fönster pop-unders, banners, kupong lådor, freebies, rabatter, flytande, interstitiell, kontextuell, övergångsbestämmelser, jämförelse och helsidesannonser. De ger dig ett brett urval av produkt-listor att välja mellan.

Ägarna av krom webbläsare kapare få betalt för att främja tredje parts webbplatser. De får provision, baserat på det totala antalet klick användarna generera. Detta är det ovilliga bidrag som människor gör för hackare nytta. Rådas att källorna för annonser inte är garanterad att vara tillförlitliga. Någon av dem kunde länka till skadade webbplatser, infunderas med spionprogram. Eftersom din webbläsare har manipulerats, kommer det inte varna dig för riskabla webbplatser.

Krom webbläsare kapare utför en annan obehörig aktivitet. Det övervakar användarnas online-sessioner och samlar in uppgifter om dem. Den skumma vägtullen kommer att hålla koll på din webbhistorik och dina tangenttryckningar. Kaparen kan komma åt din IP-adress, geografiskt läge, e-post, telefonnummer, användarnamn, lösenord och andra detaljer som du har angett i dina personliga konton. Ägarna av hemliga programmet kan sälja dina privata data utan att be om din tillåtelse eller meddela dig alls.

Remove Chromium Browser
The Chromium Browser Virus


hur krom webbläsare kapare få tillgång till min system?

Den krom webbläsare kapare gör användning av några förökning vektorer. Den vanligaste metoden för att distribuera programmet förstulen kombinationserbjudanden. Krom webbläsare kapare kan buntas med freeware, shareware och piratkopierade kopior av betalda utilities. Huvudprogrammet kommer att lista ett bonus verktyg i dess regler och villkor. Du måste hitta där alternativet nämns och avmarkera det. Annars får kaparen tillgång till din dator.

Spam-mail är en annan vanlig källa för krom webbläsare kapare. Avskilda programmet spärrarna på bifogade dokument, bilder och arkiv. Öppna den kaparen är kopplad till kommer att uppmana sina Ladda ner och installera. Du bör bevis tillförlitligheten i din e-post innan du följer några instruktioner från dem. Kontrollera kontakterna från brevet till bekräfta att avsändaren är pålitlig.

Drive-by installationer är ett annat sätt att sprida krom webbläsare kapare. Hemliga programmet kan överföras till din maskin via en skadad webbplats eller en komprometterad länk. Detta händer vid inträde, så måste du vara noga med att inte komma över en infekterade domän. Det är bäst att göra en del efterforskningar på okända webbplatser innan du besöker dem för första gången. Detsamma gäller länk leverantörer.

Krom webbläsare avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort krom webbläsare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Typ msconfigoch tryck på RETUR.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Kan fortfarande inte ta bort krom webbläsare från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *