Cyberbrottslingar hackat Atlas Quantum Cryptocurrency Platform

Computer Security News

Kryptovaluta plattform Atlas Quantum hackades cyberkriminella förra söndagen. Brott mot säkerheten påverkas mer än 260k användare.

Hackare lyckades stjäla kundernas namn, telefonnummer, och e-postadresser, samt kontosaldon kunder.

Den Atlas Quantum Cryptocurrency Platform har över 240.000 användare och förvaltar över $30 miljoner i tillgångar.

Tack vare sitt system för automatiserad arbitrage användarna Atlas Quantum kan handla kryptovaluta i sina konton på andra plattformar för att maximera sina vinster.

Företaget registrerat brott mot säkerheten på söndag och lämnat den på Facebook.

Enligt Atlas, hackare stjäla inte någon användares medel men lyckats kompromissa plattformen DB.

”Vi skulle vilja påpeka att detta inte är en stjäla bitcoins i förvar eller kränkning av våra konton i utbyte. Men vår kundbas var utsatt ”, den verkställande direktör Rodrigo Marques anges.

”Vid tiden för incidenten, vidtog vi omedelbart åtgärder för att skydda databasen och lösenord och privata nycklar förblir krypterade”.

Atlas Quantum sade också att det omedelbart har antagit nödvändiga åtgärder för att skydda arkivet.

”Vid tiden för incidenten, tog vi omedelbart åtgärder för att skydda databasen och lösenord och privata nycklar är krypterade” Atlas som anges.

Bolaget inlett en utredning som pågår fortfarande och tillfälligt inaktiveras vissa plattformsfunktioner.

”Vissa funktioner i plattformen har tillfälligt inaktiverats, som en försiktighetsåtgärd, eftersom vi måste se till säkerheten. Vi meddelar dig när de är reaktiveras ”, Atlas Quantum sade.

Cybersäkerhet expert Troy Hunt drift i HaveIBeenPwned, rapporterade att han redan har lagts till dess data brott anmälan service 24% av 261 k records.

De Atlas Quantum-användarna kan nu kontrollera om deras konton och lösenord har medverkade komprometterad via tjänsten HaveIBeenPwned.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *