Donald Trump förbud använder Kaspersky produkter i federala byråer

Computer Security News

Igår, undertecknade den amerikanske presidenten Donald Trump ett lagförslag som förbjuder användningen av Kaspersky Lab produkter och tjänster i federala myndigheter.

National Defense Authorization Act för FY2018 (H.R. 2810) är inriktad på försvarsdepartementet och Department of Energy program. Det bemyndigar rekrytering och kvarhållning bonusar för de väpnade styrkorna och gör ändringar i nationella säkerhets- och utrikespolitiska program.

I avsnittet 1634 av räkningen förbjuder användning av Kaspersky Lab produkter och tjänster. Förbudet kommer att träda i kraft den 1 oktober nästa år.

”Ingen avdelningen, byrå, organisation eller andra element av Federal regering kan använda, antingen direkt eller genom arbete med eller till förmån för en annan avdelning, byrå, organisation eller del av den federala regeringen, någon maskinvara, programvara, eller tjänster utvecklas eller tillhandahålls, helt eller delvis, av (1) Kaspersky Lab (eller någon efterträdare enhet); (2) någon enhet som kontrollerar, kontrolleras av eller står under gemensam kontroll med Kaspersky Lab. eller (3) någon enhet som Kaspersky Lab har majoritetsägande ” bill staterna.

Kampanjen mot Kaspersky var i spetsen av Senator Jeanne Shaheen, som sagt, ”fallet mot Kaspersky är väldokumenterade och djupt rörande. Denna lag är efterlängtad, och jag uppskattar mina bipartisan kolleger i senaten Armed Services kommittén att ta bort detta hot från myndighetssystem brådskande ”.

För ett tag sedan skickade senatorn Shaheen ett brev till Trump administration begär att information om Kaspersky Lab vara tidigare hemligstämplade ”för att öka allmänhetens medvetenhet om det allvarliga hotet att den Moskva-baserade mjukvaran sällskap innebär att USA: s nationella säkerhet”.

I September, den amerikanska institutionen of Homeland Security (DHS) beställde federala myndigheter att sluta använda Kaspersky produkter, och går räkningen förstärkt den ordningen. Dock regeringen har inte gett belägg för oegentligheter, och uttalanden av senatorn Shaheen slå grundas främst på rapporter i media med hänvisning till anonyma tjänstemän.

En rapport om media av trafiksäkerheten som nyligen upprättats, som innebär att Kaspersky uppgav att ryska spioner har utnyttjat företagets produkter för att stjäla känsliga filer från en NSA entreprenörens dator. Entreprenören har debiterats och Kaspersky Lab har delat sin version av historien.

Samtidigt, har Storbritanniens National Cyber Security Center (NCSC) också utfärdat en varning angående användningen av Kaspersky produkter av myndigheter. Trots att förbudet är mindre tydlig än i USA, en liknande effekt förväntas.

Kaspersky Lab har förnekat anklagelserna många gånger och tillkännage sjösätta av en öppenhetsinitiativet som innebär att ge partners tillgång till källkoden och betala betydligt större bugg skottpengar för sårbarheter som finns i företagets produkter.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *