Efter brott mot säkerheten, måste Facebook stater Data regleras

Computer Security News

På lördagen rapporterade observatören att politisk forskning företaget Cambridge Analytica med anknytning till President Trump, hade förvärvat 50 miljoner Facebook användarkonton utan tillstånd. Sedan dess Facebook marknadsandelar hålla går ner, och brott mot säkerheten har placerats bland de mest följdriktiga dataintrång i historia.

Som Cambridge Analytica inte hade tillräckligt med tid att skapa egna anpassade profiler för valet 2016, företaget bad forskaren Aleksandr Kogan att utveckla en Facebook app betalande användare att ta ett personlighetstest.

Tyvärr fanns det ett par problem med detta arrangemang. Den första är att Kogan inte hade någon behörighet från Facebook att använda de data han samlade för kommersiella ändamål, och andra – appen inte bara skördas data för användarprofiler för personlighetstestet, men även förvärvat data för användarprofiler för varje test-taker’s vänner utan deras vetskap.

Ändå är det största problemet för användare som Facebook väntade mer än två år före avslöjar den så kallade ”oöverträffad data skörd”. Så, användarna hade ingen aning om att Cambridge Analytica har använt sina profiler för att utveckla tekniker för att påverka väljarna.

Företaget uppgav att de inte gjort något fel, säger att ”inga data från [the researcher] användes av Cambridge Analytica som en del av den servicen till Donald Trump 2016 president kampanjen”. Det finns dock frågor över om Trump kampanjen förefaller ändå har fått en fördel i valet från det registrerade om personuppgiftsbrottet.

Företaget Cambridge Analytica har också förnekat någon olämplig användning av Facebook användarprofiler, men en tidigare anställd som är nu en whistleblower har med eftertryck motsägs påståendet.

För närvarande Facebook har 2,1 aktiva användare, 1,4 varav använda webbplatsen varje dag. Som ett socialt nätverk plattform, det gör det möjligt för människor att dela idéer, foton och händelser i livet med vänner, som tillsammans ger Facebook de högsta upplösning av varje användare av någon medieföretag, med betoning på känslor.

För annonsörer, Facebook är enastående för sin förmåga att rikta mer än hälften av alla människor i alla utvecklade marknader och makt ger till annonsörer.

Ungefär fem år sedan, säkerhet experter föreslog att Facebook algoritmer kan användas för att förutse saker som produkt och politiska preferenser från bara en handfull gillar ””. Men experterna var bekymrade över sekretessaspekter, eftersom Facebook standardinställningen för gillar var delvis ”public”.

Med tanke på alla analysen hittills Facebook kan vara ansvarig för ett dataintrång, som kan skapa rättsliga problem enligt statens lag. Attorney general av Massachusetts har aviserat en utredning, och Cambridge Analytica kan åtalas att det bröt USA valet lagar genom att anställa människor som varken var amerikanska medborgare eller grönt korthållare på en amerikanska presidentvalskampanjen. Båda kan bli föremål för åtgärder av FTC.

I varje fall efter den massiva säkerhetsluckor, Facebook är säker på att data måste regleras så snart som möjligt, för att ge högre användare sekretess.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *