Facebook samlade Android användarnas samtal och SMS-Data för år

Computer Security News

Strax efter skandalen med Cambridge Analytica är Facebook under tryck igen. Det blev tydligt att det sociala nätverket samlas in Android användarnas samtal och SMS-data om inte uttryckligen förbjudet.

Senaste Facebook frågan med Cambridge Analytica upp diskussionen om de sociala nätverkens makt och möjligheten att missbruka dem för konditionering av politiska aktiviteter.

På grund av att sociala nätverk har en betydande mängd information, profil inte de bara användare utan även för att påverka deras val. Dessa plattformar kan således vara farliga.

Sådant exempel är de senaste nyheterna om Android-användare på Facebook. De flesta av dem har förmodligen ingen aning om att när du har installerat appen Facebook Messenger på sina Android-enheter, finns det stora chanser att det sociala nätverket hade samlat sina metadata (starttiden för varje samtal, varaktighet och kontaktens namn), inklusive kontakter, SMS-data men inte text och samtal historikdata åtminstone fram till förra året.

Facebook Messenger programmet loggas telefonsamtal data endast relaterade till nummer som sparas i telefonens adressbok. Detta är exakt typ av data som Facebook var samla.

Ett par månader sedan, den italienska experten Simone Margaritelli att vara medveten om ovan nämnda, och skrev ett blogginlägg på medelstora inbjudande användare avinstallera Facebook och Whatsapp från sina Android-enheter.

Programmeraren Dylan McKay hittade några data, inklusive loggar för samtal och SMS, i ett arkiv som han hämtade (som en ZIP-fil) från Facebook.

Professor vid University of Houston Creative Writing Program, matta Johnson, gjorde också samma störande upptäckten.

Problemet med Cambridge Analytica gav användare en annan synpunkt angående insamling av data från Facebook och det riktiga sättet de använder det för.

En Facebook talesman förklarade att plattformen samlar denna data för att förbättra användarnas upplevelse.

– Facebook började uttryckligen be om tillstånd från användare av Messenger och Facebook Lite att komma åt SMS och ringa data att ”hjälpa vänner hitta varandra” efter att vara offentligt skam i 2016 över hanteringen av det ”opt-in” för SMS-tjänster. Meddelandet nämnde ingenting om att bibehålla SMS och samtal data, men istället det erbjöd en ”OK”-knappen för att godkänna ”att hålla alla dina SMS-meddelanden på ett ställe.” ”

I en officiell blogginläggförnekade Facebook för att samla call data i hemlighet, påpeka att det sociala nätverket aldrig har kommersialiserat data och att användarna är i total kontroll över de data som laddas upp till plattformen.

”När du registrerar dig för Messenger eller Facebook Lite Android, eller logga in i bud på en Android-enhet, du ges möjlighet att kontinuerligt Ladda upp dina kontakter liksom ditt samtal och text historia ”. den Facebook-bloggen bokför stater.

”För Messenger, du kan antingen slå på den, välja ‘Läs mer’ eller ‘inte nu’. På Facebook Lite är alternativen att slå på eller ‘hoppa över’. Om du väljer att aktivera den här funktionen, kommer vi att kontinuerligt logga denna information, som kan laddas när som helst med hjälp av Ladda ned din Information verktyg”.

Alla användare kan kontrollera den data som samlas in av Facebook gå till Facebook Settings→Download en kopia av din Facebook data→Start min arkiv.

Hindra Facebook från att överföra sina kontakter till sin server, kan Android-användare stänga av funktionen för uppladdning i på Messenger-programmet. På detta sätt raderas alla tidigare uppladdade kontakter.

De iOS-användarna påverkas inte av problemet.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *