Google aviserade nya verktyg för att öka kontosäkerheten

Computer Security News

Igår, Google infördes flera nya verktyg och skyddsmekanismer för att öka kontosäkerheten. Nya verktyg kan också hjälpa användare återställa sina konton om komprometteras.

Hackare kompromiss numera massor av användarkonton stjäla sina användarnamn och lösenord. Således, Google aviserade nya verktyg för att öka kontosäkerheten.

På grund av det faktum att många användare inte har har aktiverat tvåfaktorsautentisering, Google utvecklat ett extra lager av säkerhet under inloggningsprocessen.

När användare anger sitt användarnamn och lösenord på sidan logga in, en riskbedömning körs och inloggningen lyckas bara om det inte finns något misstänksam. Dock på grund av riskbedömningen, Google rekommenderar användare att aktivera JavaScript.

Dessutom sade företaget att JavaScript är aktiverat som standard i de flesta webbläsare, dock 0,1% av kunderna har oduglig den. När JavaScript är avaktiverat, riskbedömningen kan inte slutföras och autentiseringen misslyckas.

När användare loggar in, verktyget säkerhetskontrollen som Google infördes förra året, förbättrar säkerheten för deras konto genom att erbjuda skräddarsydda vägledning.

Företaget har ständigt förbättra verktyget säkerhetskontrollen och extra skydd mot skadliga mobilprogram baserat på rekommendationer från Google spela Protect. Nu låter verktyget också användaren ta bort sitt konto från enheter som de inte längre använder.

Medan Google meddelar användare när tredje parts webbplatser eller appar får åtkomst till Gmail och Google kontaktdata, det också kommer att lägga till Google konton i listan.

Om ett användarkonto har äventyrats, Google ger en stegvis process som hjälper användare att kontrollera säkerhetsinställningarna, skydda andra konton som är länkade till det hackat kontot, verifiera finansiell verksamhet för att se om betalningsmetoder kopplat till kontot varit misshandlade och granska filer i Gmail och Google enhet att avgöra om de har tillgång till eller missbrukas.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *