Google bans kryptovaluta gruvor Chrome-tillägg

Computer Security News

Ett par av dag sedan, Google meddelat att det kommer att förbjuda kryptovaluta mining extensions från officiella Chrome Web Store.

Efter att ha konstaterat att de krypto-mining extensions missbrukar användarnas resurser utan deras samtycke, beslutade företaget att förbjuda alla skadliga tillägg från officiella Chrome Web Store.

I de flesta fall de skript som skapas för gruvdrift ändamål kräver betydande CPU-kraft att utföra sin verksamhet och detta kan leda till kraftigt minskat systemets prestanda eller i ökad energiförbrukning.

Denna typ av gruvdrift beteende kallas i-beter cryptojacking, och det används av många webbplatser, vanligtvis med tunga inverkan på användarupplevelse.

”Under de senaste månaderna, det har varit en ökning av skadliga tillägg som verkar ge användbar funktionalitet på ytan, medan bädda in dolda kryptovaluta gruvor skript som körs i bakgrunden utan användarens samtycke”, den Tillägg plattform Product Manager, James Wagner, förklarar.

Att hålla sina användare så säker som möjligt, Google meddelat att det inte längre kommer att acceptera kryptovaluta gruvor tillägg i Chrome Web Store. Dessutom planerar företaget att ta bort alla sådana tillägg från dess officiella butiken fram till slutet av juni 2018.

Tillägg med blockchain-relaterade syften som inte min kryptovaluta kommer att fortsätta att fördelas via Web Store.

För en tid sedan Google tillåtna utvecklare att skicka in för publicering tillägg för crypto-valuta gruvdrift så länge ansökan byggdes för gruvdrift endast och användare var fullt informerade om detta beteende.

Problemet med kryptovaluta gruvor tillägg var tyvärr att en stor del av dem (90%) med gruvdrift skript som lämnades in för uppladdning till Chrome Web Store. På grund av deras innehåll, var tillägg inte var förenlig med bolagets policyer och förkastade eller tas bort från den officiella butiken.

”Tillägg plattform ger kraftfulla funktioner som har aktiverats våra utvecklare att bygga en pulserande katalog av tillägg som hjälper användare att få ut mesta möjliga av Chrome. Tyvärr, dessa samma funktioner har lockade skadlig programvaruutvecklare som försöker missbruka plattformen på bekostnad av användare ”, James Wagner påstår.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *