Hackare missbrukas Coverity Scan för kryptovaluta gruvor

Computer Security News

Den kostnadsfria tjänsten Coverity Scan, som används av tusentals utvecklare för att hitta och åtgärda buggar i sin open source-projekt, avbröts på grund av nyligen hackare attacker. Enligt säkerhetsforskare, angriparna har brutit mot några av Coverity Scan servrar missbruka dem för kryptovaluta gruvor.

Under 2014 Coverity Scan förvärvades av Synopsys, som började att informera användare om brott mot säkerheten på fredag. Enligt företaget tog Internetbrottslingarna kontroll över Coverity Scan systemen förra månaden.

”Vi misstänker att tillgången var att utnyttja våra datorkraft för kryptovaluta gruvor” Synopsys sade.

”Vi inte har funnit bevis att databasfiler eller artefakter som laddats upp av användarna i open source-gemenskapen av Coverity Scan tjänsten nås. Vi behöll en välkända dator kriminalteknik företag för att hjälpa oss i vår undersökning ”.

Enligt Synopsys, den kostnadsfria tjänsten är redan tillbaka online och experterna anser att peka av tillgång som utnyttjas av hackare har varit stängd nu. Det enda som användare bör göra för att återfå deras tillgång till Coverity Scan, är att återställa sina lösenord.

”Observera att servrarna i fråga inte var ansluten till några andra Synopsys datornätverk. Detta bör har ingen inverkan på kunder av våra kommersiella produkter, och denna händelse inte riskeras Synopsys corporate data eller immateriella ”, Synopsys förklaras.

Sistone, har hackare blivit mycket intresserad av att göra en vinst genom att hacka datorer och servrar och missbruka dem. min kryptovalutor.

Kryptovaluta gruvor malware kan rikta ett brett utbud av enheter, inklusive industriella system. Bland de senaste offren för malware var den berömda biltillverkaren Tesla, vars Kubernetes skida äventyras och användes för kryptovaluta gruvor.

Brott mot säkerheten har hittats av experter på RedLock, som hävdade att angriparna fått åtkomst till Teslas Kubernetes konsolen som lösenordsskydd saknades.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *