Hur tar man bort Adware.Elex.ShrtCln (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Adware.Elex.ShrtCln. Detta Adware.Elex.ShrtCln avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Adware.Elex.ShrtCln är en av de senaste versionerna av den fruktade Elex adware. Inte luras av namnet. Även om det ”säger” adware, är denna skadegörare långt mer aggressiva. Det är även jämfört med trojanska hästar. Vara helt säker på att Adware.Elex.ShrtCln är inte ett bra program. Det kommer inte att vara fördelaktigt för dig på något sätt. Tvärtom. Denna infektion orsakar ingenting men oroligheterna och huvudvärk och det kommer att fortsätta göra så tills ögonblicket du ta bort det för gott. Detta är precis vad du måste göra.

När du upptäcker Adware.Elex.ShrtCln’s närvaro på din maskin, agera! Tveka inte att vidta omedelbara åtgärder mot infektionen. Om du låter det stanna i ditt system, kommer det att förstöra den. Låt inte det hända. Du kan anser dig lycklig att du vet vad du är upp emot. De flesta användare spenderar ganska länge utan att inse deras enheter är infekterade. Du vet vad du sysslar med så mycket med den. Hitta där inkräktaren lurar och ta bort det på plats. Gör det snabbt! Ju mer tid som skadedjur tillbringar ostört, desto sämre er besvärliga situation blir. Lägg inte med det. Ta bort det ASAP. Förseningar leda till ånger.

Adware.Elex.ShrtCln in datorn i total tystnad och fortsätter sedan att korrumpera det. Viruset skadar rot strukturer av systemfiler, kataloger och register loggar bakom din rygg. Det sprutar också alla dina tidigare tillförlitlig webbläsare med oräkneliga reklamfilmer. Du får översvämmad med annonser 27/ 7. Men inte någon form av annonser. Adware.Elex.ShrtCln gör sitt jobb först. Det studier du. Det övervakar dina online-aktiviteter för att lära din gillar och preferenser.

Sedan, används denna information för att bombardera dig med annonser som du kommer att finna tilltalande. Adware behöver dina klick. Om du klickar på, få dess utvecklare pay-per-klick intäkter. Det är därför skadedjur gör sin forskning. Dock kan misstolka dina sökningar och Visa innehåll, disponerar för barn. Din maskin är inte säkert att använda längre och om du råkar Klicka på länken fel ad/, kan du lätt smitta datorn ytterligare.

Ett enda klick är allt som behövs för dig att ladda ner mer parasiter. Datorn redan lidande och underpresterande på grund av denna enda infektion. Tänk om du får fem mer. Bortsett från bombardera dig med mycket otillförlitliga annonser, är adware också en svaghet-skanner. Det används för att hitta åsidosatt i din säkerhetsmuren där skurkarna kan korrupta maskinen ännu mer. Sätta stopp för detta omedelbart. Använd våra detaljerade avlägsnande guide nedan och rengör din maskin för gott. Du hittar den i slutet av denna artikel. Föredrar du, dock en automatisk lösning, kan du alltid få ett bra anti-malware program att göra jobbet åt dig.

Hur du bli smittad med Adware.Elex.ShrtCln? Bäst får distribueras främst via freeware buntar. Hämtar du ofta gratis program från webben? Du förmodligen att göra. Det är inget fel med det men du behöver tillämpa försiktighet under installationsprocessen. Stressa inte. Skurkar bifoga ofta skadlig programvara för att gratis program och om du inte betalar uppmärksamhet, du bli smittad. Ta dig tid att läsa villkoren noggrant. Om du inte godkänner något, avbryta installationen.

Också välja de avancerade inställningarna i guiden istället för de grundläggande som de tillåter dig att se om det finns några bonus-appar som står installeras tillsammans med det ursprungliga programmet. Om det finns extras, tveka inte att ta bort dem alla. Mer ofta än inte, de är skadliga och hackare utnyttjar din brådska att infektera dig med dem.

Adware.Elex.ShrtCln avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Adware.Elex.ShrtCln från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Adware.Elex.ShrtCln från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *