Hur tar man bort “App Of The Day” (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort “App Of The Day”. Detta “App Of The Day” avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Är du bombarderas ständigt med många popup-annonser, undertecknade som “App Of The Day”? Gör “App Of The Day” visas som en ny flik i din webbläsare? Om ja, är nyheterna inte bra. Din maskin är inte längre sjukdomsfri. Det hamnar en otäck parasit som har lyckats slingra sig i och som för närvarande gör en röra. Det är en adware. Som ni kanske vet, kan inte adware infektioner jämföras med ransomware och trojaner när det kommer till nivåer av fara. Dock tror inte skadedjur är ofarlig. Det finns inget sådant som ett ofarligt virus. Vissa är bara mindre farliga än de andra.
Adware är en av dem så anser dig lycklig.

Programmet är också relativt lätt att ta bort. Ändå inte bortse från risken det innebär eftersom det finns alltid en risk. Även om skadedjur är flyttbara och mindre farliga än andra, detta betyder inte att det inte kan orsaka dig skada. Det kan och det kommer. Speciellt om det tillbringar tillräckligt med tid ombord. Kontrollera att det inte händer. Så snart du plats “App Of The Day” pop-ups, börja leta efter adware’s gömställe och när du hittar den, ta bort den på plats. Denna infektion orsakar ingenting men problem och huvudvärk som blir mer och mer allteftersom tiden går. Spara dig massor av problem med att bli av med adware nu.

Detta program injicerar alla dina tidigare tillförlitlig webbläsare med otaliga annonser. De är alla smittade. När du väljer att gå online, får du bombarderas med en lavin av reklamfilmer. Varför? Det är inte för adware vill förbättra din online shoppingupplevelse, vara säker på. Infektionens mål är att generera pay-per-klick intäkter för dess ägare. Det är därför det översvämningar dig med annonser. Varje gång du klickar på en, få skurkarna betalt. De få ännu bättre betalt varje gång du får omdirigeras till en skuggig proffsiga sida. Du blir i princip deras sponsor. Inte bara det, men. Du är alltid utsatta för malware risk.

“App Of The Day” adware är ett stort hål i din säkerhet. Det bombarderar dig med mycket otillförlitliga annonser och länkar, mest som har äventyrats för att leverera infektioner. Ett enda klick är allt som behövs för dig att hämta mer skadedjur och förvärra din redan ganska dåligt predikament. Glöm inte att du redan har en infektion att oroa. Det sista du behöver är fler virus. Bli den du för närvarande har ASAP. Det gör inte bara förstöra dina online-aktiviteter och exponera din sabotageprogram risken, men det också äventyrar din integritet genom att använda din webbläsare att spionera på dig och att samla in känsliga uppgifter. Skär sin vistelse så kort som möjligt. Annars, det dröjer inte länge innan ni ångra er. Använd vår avlägsnande guide i slutet av denna artikel och rengör din maskin för gott.

Adware visas inte ur det blå. Det installerades. Eftersom den behöver användarens tillstånd på dess omgångar, frågar skadedjur för det men sneakiest som möjligt. Om det dyker upp med en stor, neonskylt som anger ”otäck reklamprogram”, naturligtvis, skulle du neka den. Därför visar det knepigt taktik istället. Till exempel döljer det bakom freeware/ shareware buntar, skadade links/ sidor, spam e-postmeddelanden, overifierade torrents, falska program, uppdateringar, etc. Om du inte betalar uppmärksamhet, fungerar var och en av dessa metoder. Vara mer vaksam och försiktig med vad du klickar på och vad du säger ja till. Inte gör hackare jobb enklare genom att distraheras och bråttom. Gör din due diligence och hålla din dator säker.

“App Of The Day” avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort “App Of The Day” från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *