Hur tar man bort Autohotkey Trojan | Uppdaterad

Trojans

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Autohotkey Trojan. Detta Autohotkey Trojan avlägsnande guide fungerar för alla Windows-versioner.

För er som är obekanta med Autohotkey, är det ett skriptspråk som används för tangentbord och mus kontroll. Eftersom det ofta blir misflagged som en trojansk häst av AV-program, hackare såg en stor möjlighet att utnyttja denna nya möjlighet för virus och därmed den Autohotkey Trojan föddes. Vad den gör är att den glider in i datorn och korrumperar systemet. Det påverkar inte bara internet och prestanda hastighet men också orsaka applikationer och program kraschar. Vad är värre, har du inget sätt att veta vilken typ av personuppgifter det kan få.

Trojanska hästar är kända för att övervaka offrets aktivitet och kan även spionera på dem genom deras PC-kamera eller mikrofon. Creepy, höger? Var inte orolig. Vi kan hjälpa dig att bli av med detta virus. Håller just på att läsa denna artikel för att ta reda på hur du kan ta bort det från datorn.

Det finns många sätt för det skadliga programmet att infiltrera datorn. Sådan distributionsmetoder inkluderar men begränsas inte till spam e-postmeddelanden och bilagor, fri programvara buntar, falsk uppdatering begär, samt tvivelaktiga annonser, pop-ups och länkar. Användare uppmanas att hämta deras programuppdateringar endast från officiella och licensierade mjukvaruföretag som de litar på.

När du hämtar gratis innehåll från internet, rekommenderar vi väljer för ett avancerat eller anpassad installation, för att få full kontroll över vad är faktiskt installeras på datorn. Om du märker någon obekant program eller applikationer som du anser vara misstänkta eller aldrig avsett att hämta i första hand, kan du enkelt avmarkera dem.

Denna typ av virus smygande karaktär, skulle det vara svårt för människor att märka att deras dator har infekterats av en trojansk häst virus. De är även multifunktionell, vilket innebär att om de infiltrera datorn, de kan öppna bakdörrar till andra virus som maskar, ransomware, webbläsarkapare, etc. som kan som enkelt lägga vantarna på privat information såsom lösenord, inloggning inloggningsuppgifter, kreditkortsnummer, IP-adresser, bankkonton, såväl som dokument, körbara filer och foton. Sådana uppgifter kan sedan delas med andra tredje-part för vinst.

Om du inte vill detta hända dig-du måste agera snabbt! Omedelbara åtgärder krävs för framgångsrika avlägsnande av detta virus innan den kan orsaka en massa skador på din dator. I denna artikel har vi inkluderat instruktioner hur du ta bort denna Trojan hot och skyddar dina personuppgifter.

Autohotkey Trojan avinstallera

STEP-1Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-6

Öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Autohotkey Trojan från datorn? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *