Hur tar man bort Bam.nr-data.net (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Bam.nr-data.net. Detta Bam.nr-data.net avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Vem vill inte ha en fredlig webbupplevelse utan ad och popup-avbrott eller irriterande omdirigeringar? Tja, om du har börjat att få omdirigeras till Bam.nr-data.net sidan eller få översvämmas av alla sorters reklam innehåll som pop-ups, erbjudanden, kuponger, blinkande meddelanden, falska uppdateringar, etc. orsaken bakom sådan aktivitet är troligtvis på grund av en webbläsare kapare infektion.

Vad den skadliga programvaran gör är att det lätt får tag på webbhistorik i användaren, för att kunna generera det slags annonsinnehåll som offret är mest benägna att klicka på. Detta görs med det enda syftet att skapa PPC (Pay-Per-Click) inkomst.

Webbläsare kapare har också förmågan att övervaka nuvarande surfvanor, samt ändra några inställningar som malware finner lämpligt, till exempel installation av tvivelaktiga verktygsfält och tillägg utan vetskap eller samtycke från användaren.

I de flesta fall händer webbläsare kapare distribution via medföljande programvara, tvivelaktiga länkar, spam e-postmeddelanden och bifogade filer, etc. Din webbläsare kan också få kapat om du faller i fällan av en falsk uppdatering. För att förhindra sådant någonsin händer, vi rekommenderar att alltid få dina nedladdningar och uppdateringar från officiella Programvarukällor och undvika att använda torrents från internet.

En annan sak du kan göra för att undvika en potentiell malware infektion är att följa det Advanced/ anpassat läget i installationsguiden när du installerar programvara från internet. Detta sätt kan du ha full kontroll över vad program installeras på din dator och kan enkelt avmarkera någon programvara som du anser vara onödiga eller misstänkta.

Visst, de flesta människor inte anser webbläsarkapare vara mycket farligt eftersom alla gör det verkligen är generera en fast mängd annonser att översvämma din skärm. Medan ad innehållet kan vara ofarliga, men det är sant endast om de förblir oanvända. Användare har inget sätt att veta där sådana tvivelaktiga länk kan omdirigera dem till. Det tar bara ett klick att få omdirigerat till en infekterad webbsida som kan potentiellt ge andra virus tillgång till din dator.

Du vill inte låta virus som trojaner eller ransomware i ditt system, gör du? För att se till att sådant aldrig händer, vi råder dig att vidta omedelbara åtgärder för borttagning av denna webbläsare kapare. Allt du behöver göra är att följa våra detaljerade instruktioner nedan och ta bort denna skadlig pest innan det är för sent.

Bam.nr-data.net avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Bam.nr-data.net från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Bam.nr-data.net från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *