Hur tar man bort Brainfinds.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Brainfinds.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Brainfinds.com. Detta Brainfinds.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Brainfinds.com är en alternativ sökleverantör. Webbplatsen bör bidra till att förbättra dina sökresultat. I själva verket kommer det inte vara till hjälp. Brainfinds.com ger sämre resultat än etablerade sökmotorer, som Google, Yahoo, Bing och MSN. Detta är inte eftersom den är mindre effektiv. Det finns en annan anledning. Domänen är kopplad till en kapare. Vilken hemlig som stör funktionen i webbläsaren. Det redigerar DNS-inställningar som gör det möjligt att redigera sökresultaten men avsikten är att. En annan aktivitet Brainfinds.com kaparen är vet för att utföra övervakning. Skumma verktyget kommer att hålla reda på dina webbläsarsessioner och registrera information om dig.

Innan vi tar itu med graden av säkerhetsriskerna alla ytterligare, kommer vi att förklara hur den Brainfinds.com kaparen penetrerar datorer. Det finns några sätt som ondskefulla programmet kan få tillträde till din maskin. I vissa fall fortfarande offret omedvetna om processen. Första finns det metoden buntning. Det handlar om en nedladdning klient i form av ett program. Freeware, shareware och piratkopierade kopior av betalda verktyg kan användas för detta ändamål. Kaparen samman med körbara av värden och som anges i dess regler och villkor som bonus verktyg. Om du inte läser dem, kommer du inte vet att det finns en annan program planerad för installation. Det är en vanlig missuppfattning att läsa slutanvändaren licensavtal (EULA) är meningslöst varför denna vektor är så framgångsrik.

Andra sätt att distribuera Brainfinds.com kaparen inkluderar spam-mail och bilburna installationer. Falska meddelanden är en vanlig företeelse för de flestas dagordning nuförtiden. Om du har ett e-postkonto, är chansen att du får skräppost dag in och dag ut. Några av dem är dåligt skriven och lätt att klassificera som sådan. Andra, dock kan sättas ihop väl. Kanske är det bästa sättet att vilseleda människor genom att skriva uppdrag en ansedd person de skulle lita på, som national post, kurir företag, en bank, ett socialt nätverk, en regering gren eller ett lag brottsbekämpande organ. Det kan vara svårt att avgöra om en viss e-post är tillförlitlig genom dess innehåll, men kontakterna är en enkel indikator. Kontrollera kommer att den e-postadressen och du veta säkert. Du kan konsultera företagets officiella hemsida.

Remove Brainfinds.com
The Brainfinds.com Virus

När det har fast i ditt system, börjar Brainfinds.com kaparen gör vad det har skapats för att göra. Hemliga programmet är en inkomstbringande verktyg. Det gör lätta pengar för sina ägare. Det ger innehåll som stöds till människors uppmärksamhet. När de tillgång till detta innehåll, betalas människorna bakom kaparen för deras insatser för att främja den. Det finns ett par sätt att leda användare till sponsrade webbplatser. Först är ofrivilliga. Hemliga infogas stöds sidor mellan äkta resultaten till angivna frågor. De kan inte vara relevanta för en motsvarande sökning. Förutom att slösa bort din tid, kan den Brainfinds.com få dig i trubbel. De falska sökresultat kan leda dig till webbplatser som skörden malware.

Samma hot är uppenbart med den reklam som du visas. Brainfinds.com kaparen genererar annonser som innehåller shopping erbjudanden. De kommer i olika former och storlekar, inklusive popup-fönster, pop-unders, banners, kupong lådor, freebies, i-text länkar, jämförelse, övergångsbestämmelser, inline, flytande, interstitiell, och kontextuella annonser. De kommer att visas ovanpå din aktiva webbläsare och explorer fönster och avbryta ditt arbete. Om du inte misstänker att de är en bluff, kunde du missta dem för bra shopping propositioner. De skumma programfunktioner pruta erbjudanden för ett brett spektrum av artiklar, till exempel kläder, tekniska enheter, tillbehör, sportutrustning, möbler, dekorationer, trädgårdsredskap, leksaker och många andra. Rådas att källorna bakom annonserna inte bekräftas vara tillförlitliga.

Medan du är distraherad av de ständiga avbrott, kommer att den Brainfinds.com kaparen spionera på dig. Ondskefulla programmet har förmågan att pressa information från webbläsaren, inklusive surfing historia, tracking cookies, tangenttryckningar, IP-adress, geografiskt läge, postnummer, residency, e-postkonto, telefonnummer, användarnamn och lösenord. Den samlade ingången blir sorterade i kataloger och säljs på darkweb. Din känsliga Detaljer kunde falla i händerna på cyberkriminella. Innehavare av Brainfinds.com kaparen frågar inte användare tillåtelse att spåra sina sessioner och samla in data på dem.

Brainfinds.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Brainfinds.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *