Hur tar man bort Cobalten.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Cobalten.com. Detta Cobalten.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Du ständigt få omdirigeras till webbplatsen Cobalten.com? Om du gör, det ser ut som din dator har infiltrerats av en webbläsare kapare. Detta innebär att du kan uppleva svårigheter att ha en normal webbläsarsession. Detta beror på kaparens förmåga att generera irriterande ad innehåll. Ändringarna stanna inte där. Du kommer att märka att din hemsida, nya fliksidor och Rekommenderad sökleverantör har ersatts av samma plats – Cobalten.com.

Vad mer, eftersom denna skadliga parasiten ska kunna få din webbdata som webbhistorik, vanor och sökfrågor, hittar du det är svårt att ignorera den genererade pop-ups, annonser, exklusiva erbjudanden, speciella erbjudanden och försäljning, blinkande meddelanden, etc. Detta beror på att de kommer att vara riktade, enligt dina webbpreferenser. Målet är att få dig att klicka på dem, för att generera intäkter genom pay-per-klick-metoden.

Webbläsarkapare distribueras. Du kan bli smittad med dem genom att öppna spam e-postmeddelanden och bilagor, via gratis medföljande programvara, falska uppdateringsbegäranden, torrent-filer, tvivelaktiga länkar och popup-fönster, etc. Det är viktigt att användarna får sina programuppdateringar från licensierade och tillförlitliga källor bara. Inte bara blint lita en slumpmässig uppdatering popup-som försöker få dig att klicka på en misstänkt länk.

Också, när du hämtar innehåll från internet, rekommenderar vi väljer Anpassad eller Avancerat läge i guiden. Detta ger dig full kontroll över processen och kan visa hela innehållet i den nedladdade programvaran. Sedan kan du enkelt avmarkera program eller program som du anser vara onödiga eller aldrig avsett att hämta i första hand.

Medan webbläsarkapare inte anses vara mycket farligt, det betyder inte att de bör underskattas. Visst, ett stort antal annonser kanske inte verkar som ett verkligt hot, men ser kan bedra. Annonserade innehållet kan omdirigera dig till potentiellt infekterade källor som kan öppna bakdörrar för andra virus som trojaner, maskar och även spionprogram! Inte bara det, men du kan också vara ett klick bort från ger hackare tillgång till privat information såsom men inte begränsat till lösenord, bankkonton, kreditkort numrerar, IP-adresser, användarnamn, etc.

Spara dina personuppgifter från att få äventyras och återgå till en fredlig och lägga till-fri webbupplevelse genom att omedelbart ta bort detta irriterande webbläsare kapare. Vi kan leda dig genom en detaljerad uppsättning instruktioner. Bara Läs resten av denna artikel för att ta reda på hur du kan bli av denna påträngande kapare.

Cobalten.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Cobalten.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *