Hur tar man bort Crtmatix.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Webbplatsen Crtmatix.com hålla stör dig varje gång du öppnar webbläsaren? Dess existens är ett mycket dåligt tecken. Utseendet på sidan betyder en sak – din webbläsare har infiltrerats av en otäck parasit från kategorin webbläsare kapare. Så snart kaparen invaderar, kommer det att ändra din webbläsarinställningar. Det kan även installera andra tvivelaktiga tillämpningar, tillägg eller verktygsfält i webbläsaren, utan att bry sig att be om din tillåtelse. Men värre är ändå att komma.

Webbläsarkapare kommer att övervaka varje steg att du gör online, samt samla in webbdata som webbhistorik och sökningar, så det kommer att kunna skapa riktad reklam innehåll som du kommer vara mer attraherad. För varje klick du gör på den genererade annonser, parasiten kommer att få betalt. Saken är den, du inte kan lita på kaparen att visa annonser som leder till säkra sidor. Skadliga program är inte programmerad att verifiera främjas innehåll visas på din skärm. Du kan få omdirigeras till misstänkta och även farliga webbplatser från tredje part, om du inte är försiktig nog.

De vanligaste sätten för en webbläsare kapare att infektera din dator är genom spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, torrent-filer, infekterade länkar och annonser, buntar programvara och falsk uppdatering önskemål. Alltid uppmärksam på vad du klickar på medan online. Lita inte blint på slumpmässiga pop-up, särskilt om de påstår sig vara viktiga uppdateringar. Om du behöver uppdatera ett program på datorn, lita på officiella och licensierade källor bara.

Vi rekommenderar att stanna borta från skräppost, eftersom malware är kända för att ofta få distribueras detta sätt. När du installerar programvara på datorn, är det alltid bäst att välja Custom/ Avancerat läge i guiden. Så om det finns några dolda bonusprogram eller appar, kommer de vara synliga för dig att avmarkera, så de inte få installerat på din dator.

Webbläsarkapare kan lätt ta över din webbläsare. Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera, Microsoft Edge, Internet Explorer – ingen ansökan är immun mot dess skadliga effekt. Från det ögonblick som kaparen kallar din webbläsare dess ‘hem’, startar den anställer stor förödelse. Din webbläsare startar att krascha och frysa på en daglig basis, på grund av tung reklam görs för Visa av parasiten. Förr eller senare kommer det sluta svara alldeles.

Kaparna också utgöra en stor risk att din personliga och finansiella information, vilken kan lätt hamna i händerna på skurkar om du inte agerar mot detta hot så fort du upptäcker det på din enhet. Ju längre fördröja du dess avlägsnande, mer skador den skadliga programvaran kommer att kunna göra. Om du inte vet hur man bli av med denna webbläsare kapare, kan vi hjälpa dig med denna uppgift. Allt du behöver göra är att följa våra anvisningar nedan.

Crtmatix.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Crtmatix.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *