Hur tar man bort Geniustrainer.net (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Adware är en otäck skadlig programvara som ansvarar för den enorma mängden annonser du ser på din skärm. Om du får ständigt omdirigeras till webbplatsen Geniustrainer.net, är du i trubbel. Denna sida är ett tecken på att någonstans på datorn lurar en parasit från kategorin adware. Skadlig programvara som denna är specifikt programmerad att generera många påträngande annonser, med det enda syftet att skapa pay-per-klick intäkter.

Parasiten får betalt för varje klick du gör på halten visas ad. Tack vare adware’s förmåga att stjäla dina sökningar och webbhistorik, kommer det att kunna ge målinriktat innehåll som kommer att vara mycket mer attraktivt för dig, i jämförelse med andra vanliga annonser. Grejen med sådana sponsrade länkar är, att parasiten bryr sig bara om antalet annonser det visar. Ju högre tal, desto bättre chans att en vinst. På grund av detta, kommer den att visa på skärmen alla typer av annonser, utan att bry sig om att kontrollera om de leder till säkra källor. Så du bättre tänka två gånger innan du klickar på någon attraktiv annonser ser du på din skärm.

Vanligaste adware distribution med fri programvara buntar, falska uppdateringar och spam-mail. Denna parasit är också känt att lurar bakom infekterade länkar och annonser, samt torrentfiler. För att säkerställa att du är skyddad från en eventuell adware infektion, behöver du vara uppmärksamma när du surfar på internet. Inte blint förtroende en slumpmässiga popup-fönster som uppmanar dig att följa en misstänkt Uppdatera länk. I stället förlitar sig på officiella och licensierade källor bara.

Vi rekommenderar också väljer en Custom/ avancerad typ av installation, snarare än en snabb en. Detta ger dig möjlighet att visa hela innehållet i vad du tänker installera på datorn. Om det finns någon extra programvara, måste du kontrollera att det inte få installerade, genom att avmarkera sådana program eller applikationer. Malware är känt för att dölja i sådana buntar medan poserar som valfria installationer.

Annonser kanske inte ser mycket farligt, men saken är att du aldrig vet vad faror kanske lurar bakom dem. Som vi redan nämnt, kontrollerar inte parasiten säkerhet visas annonser, så du kan vara i för en överraskning om du råkar Klicka på sådan tvivelaktig annons. Vanligast, släpar symtomen på en adware infektion, webbläsaren kraschar, långsam internethastighet, samt en irriterande ad-attack som kommer ständigt att avbryta ditt arbete online.

Parasiten kan också gå så långt att avbryta ett videoklipp som du tittar på, bara så att den kan visa reklam. Adware äventyrar också din privata information. Hackare kan enkelt utnyttja denna möjlighet att få sina händer på din personliga och finansiella data, så de kan dela den med andra människor för nyttiga ändamål. Vara smart. Bli av med denna adware olägenhet ASAP! Om du bo inaktiv, riskerar du parasiten för att helt ta över din webbläsare och skada dem allvarligt till peka av dem inte är att köra alls. Skydda din online-säkerhet och integritet! Ta bort detta otäcka adware hot nu!

Geniustrainer.net avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Geniustrainer.net från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *