Hur tar man bort Greatene.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware
Remove Greatene.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Greatene.com. Detta Greatene.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Du trodde att bombarderas med annonser är en normal webbläsare beteende, men nu är du inte så säker? Annonser är inte något ovanligt, men när de hindra dig från att ha en normal beter erfarenhet, det är hur du vet att något är fel. Greatene.com popup-annonser är på grund av en otäck adware infektion som din webbläsare har. Denna skadliga parasiten gör allt för att du klickar på de annonser som genereras av den.

Varför? Så det kan skapa pay-per-klick intäkter, är det därför. Denna skadliga parasiten kommer även gå som långt som att få din webbläsare historia och i sökresultaten, så att det kan anpassa annonser med detta, så offret är mest benägna att klicka på dem. Problemet är, du vet aldrig där du kan få omdirigeras till, när du har klickat på sådant innehåll. Du kan bli smittad av andra virus utan jämn realiserbar den.

Adware inte kan infiltrera din webbläsare utan din tillåtelse. Ja, det innebär att om du har fallit offer för denna cyber parasit, du har dig själv att skylla. Naturligtvis, gjorde du det omedvetet. Skadlig kod har ett sätt att lura dig. Denna parasit är oftast distribueras via spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, buntning, falska programuppdateringar, korrupta länkar och popup-fönster, etc. Om du snubblar över en annons som ser alltför bra för att vara sant, är det mest sannolika.

Remove Greatene.com
The Greatene.com Virus

Fall inte i sådan fälla. Det är inte värt risken. Vi rekommenderar våra läsare att vara flitig när de hämtar innehåll från internet. När du installerar programvara, är det bäst att välja Custom/ Avancerat läge i guiden. Detta kommer att säkerställa att inga extra program eller applikationer kommer att döljas från dig och du kan enkelt avmarkera någon programvara som du anser vara onödiga eller aldrig ville ladda ner till att börja med.

Frukta inte, adware inte är en riktig ‘virus’ eftersom det smittar du webbläsare endast, inte hela datorn. Det betyder dock inte att de är oskadliga. Hotet är verkligt och du kommer bli ledsen om du inte agera snabbt och ta bort denna adware så snart du upptäcker dess existens på datorn. Ingenting får du genom att hålla skadliga program. Det tar dig bara huvudvärk. Din webbläsare kommer att få så överbelastad med annonser och popup-fönster som det kommer att kunna hålla. Snart, börjar det att krascha och frysa.

Du kan också uppleva långsam internethastighet. Vid något tillfälle, kommer att din webbläsare sluta arbeta helt. Vad är värre, att du omedvetet kan tillåta andra virus på din dator, genom att klicka på de skadliga annonserna. Inte bara det, men du också sätta din integritet och säkerhet i fara. För att återgå till en reklamfri och säkert webbupplevelse, är allt du behöver göra följa våra anvisningar.

Greatene.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Greatene.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *