Hur tar man bort Home.firrectly.top (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Home.firrectly.top. Detta Home.firrectly.top avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Du ständigt få omdirigeras till sidan Home.firrectly.top? Vi hatar att vara bringers av dåliga nyheter, men det verkar att datorn har infekterats av en webbläsare kapare. Vilka är symtomen av sådan malware infektion? När du surfar på internet, kommer du att få meddelanden i statusfältet som säger ”väntar Home.firrectly.top”, ”ansluta till Home.firrectly.top”, etc.

oavsett vilken sida du vill besöka, du kommer få bombarderas med påträngande annonser, pop-ups, exklusiva erbjudanden, speciella erbjudanden, kuponger, samt och falska uppdatera förfrågningar och andra tvivelaktiga länkar och omdirigeringar. Du kommer att märka att slumpmässigt text har förvandlats till hyperlänkar. Andra tecken på en kapad webbläsare är obehörig installationer av verktygsfält, tillägg och tillägg, ersättning av din hemsida och Rekommenderad sökleverantör med Home.firrectly.top webbplats, tillsammans med andra förändringar i webbläsarinställningarna.

De vanligaste sätten att få din dator infekterad med en webbläsare kapare är av spam-mail och bifogade filer som körbara filer i e-postmeddelanden från okända avsändare, falska uppdateringsbegäranden, gratis programvara buntar, infekterade länkar och annonser, torrents och många fler. Vad kan du göra för att förhindra en framtida malware infektion? Vi råder dig att alltid få din programuppdateringar från tillförlitliga och officiella källor.

Undvik att ladda ner program och applikationer från okända och misstänkta webbplatser. Det är alltid bäst att välja en Custom/ avancerad typ av installation när du hämtar innehåll från internet eftersom detta är det enda sättet du kan ha full kontroll över vad är faktiskt installeras på datorn. Genom att använda detta läge i installationsguiden, kan du enkelt ta bort program eller program som du anser vara onödiga eller aldrig avsett att hämta i första hand.

Webbläsarkapare kan inte vara lika farligt som andra virus som trojaner, maskar eller ransomware, men det betyder inte att de bör underskattas. Visst, du kanske inte påträngande annonser som farliga, men om du klickar på dem, du potentiellt kan öppna bakdörrar till hot som kan allvarligt skada din dator. Detta kan resultera i personlig information stöld som kan delas av hackare med andra tredje parter. Sådana uppgifter kan vara men är inte begränsat till lösenord, IP-adresser, inloggning autentiseringsuppgifter, bankkonton, kreditkortsnummer, samt olika filtyper som dokument, foton och körbara filer.

Du kanske tror att du enkelt kan undvika att klicka på sådana infekterade pop-ups, men kaparna har förmågan att erhålla och övervaka din webbläsarhistorik, vanor och sökfrågor, vilket gör det lätt att skapa typ av annons innehåll dig som de flesta benägna att klicka på. Vi kan hjälpa dig att lyckas ta bort skadliga program från datorn. Följ bara våra detaljerade instruktioner nedan.

Home.firrectly.top avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Home.firrectly.top från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *