Hur tar man bort Jackettrain.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Jackettrain.com. Detta Jackettrain.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Har du märkt något konstigt i din webbläsares beteende nyligen? Kanske en plötslig förändring av din hemsida och Sök leverantör utan ditt medgivande? Du ständigt få omdirigeras till webbplatsen Jackettrain.com? Om svaret på dessa frågor är ‘Ja’, verkar det att datorn har infiltrerats av en webbläsare kapare. Men oroa dig inte. Kapare kan kallas virus, men de är allt annat än som. Varför? Eftersom de påverkar bara din webbläsare, inte datorn.

Webbläsarkapare kommer att bombardera skärmen med allehanda reklam innehåll som popup-fönster, exklusiva erbjudanden och kampanjer, speciella erbjudanden och kuponger, försäljning som är för bra för att vara sant, blinkande meddelanden, falsk uppdateringsbegäranden, etc. Eftersom denna skadlig pest har förmågan att få din beter historia och sökfrågor, kommer du att märka att de genererade annonserna kommer att riktas specifikt titta lockande för dig. Detta görs för att försäkra att offret är mest benägna att klicka på dem och därmed hjälpa hackare att generera intäkter från metoden pay-per-klick.

Webbläsarkapare är en av de mest spridda typerna av ‘virus’ ute. De vanligaste sätten att få din dator infekterad med denna cyber parasit är via spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, falska uppdateringar, tvivelaktiga länkar och popup-fönster, samt medföljande programvara och torrent filer. Det kanske förvånar dig men webbläsarkapare inte kan infiltrera datorn utan du bevilja det åt dig. Ofta användare falla omedvetet offer för denna malware.

Vad rekommenderar vi våra läsare att göra, för att undvika en potentiell kapare infektion är att vara försiktig när du hämtar programvara från internet. Det är alltid bäst att välja en anpassad eller avancerad typ av installation, så att ha full kontroll över vad är faktiskt installeras på datorn. Detta sätt kan du enkelt bara avmarkera program eller program som du hittar misstänkta eller aldrig ville Hämta, till att börja med.

Samtidigt skadliga program som webbläsare kapare inte anses vara mycket farlig, bör de fortfarande inte underskattas. Du vet ju aldrig där dessa annonser kommer att omdirigera dig till. Du kan vara ett klick bort från att låta hackare ta över din dator och stjäla personlig information som kreditkortsnummer, bankkonton, IP-adresser, lösenord, användarnamn, etc. Genom att följa en tvivelaktig länk eller faller i fällan av en falsk uppdatering popup-fönster, är det möjligt att få attackerad av andra virus, men denna gång som är farligare än en kapare. Vi pratar om infektioner som trojaner, maskar, spionprogram och även ransomware! Inte bara vänta tills värst hända innan du bestämmer dig att agera.

Så fort du märker att din webbläsare har kapats av detta Jackettrain.com omdirigering, rekommenderar vi att ta bort det omedelbart från datorn, innan det kan orsaka skador. Visst, annonser kanske inte verkar farlig, men din webbläsare kommer så småningom att få så överbelastad med dem som startar brakande, som sedan kommer att resultera i minskningen av den totala prestandan för din PC. Vi kan hjälpa dig att framgångsrikt ta itu med denna cyber parasit. Allt du behöver göra är att följa våra detaljerade instruktioner nedan.

Jackettrain.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Jackettrain.com från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Jackettrain.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *