Hur tar man bort Koilk Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Koilk Virus. Detta Koilk Virus avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Vet du vilken adware är? Har du haft att göra med sådan en pest själv? Om nej, du har tur. Förrän nu. Tanke på att du läser denna artikel, är det säkert att anta att du är som terroriseras av Koilk infektionen. Koilk är en adware och om du har den ombord, du är i trubbel. Adware skadedjur göra inte för trevliga kamrater. De är inte till hjälp för dig på något sätt. De bara låtsas vara och, för en sekund, kan du ens tror att de är. Ännu, inte långt efter det, kommer du att inse vilken röra de orsakar. Koilk är inte annorlunda.

Förvänta dig inte något användbart från den. Parasiten kommer bara att leda du huvudvärk och problem. Det är om du låter det, naturligtvis. Vi rekommenderar starkt att du inte ändå. Vad du måste göra är att ta bort elaka infektionen från datorn så snart som möjligt. Det sakta men säkert förstör din webbupplevelse och förvandlar du från en besökare till en konsument. Programmet är liggande till ditt ansikte och du bättre tro inte ett ord som det står. Bli av med det på plats!

Koilk drunknar du i ett hav av reklamfilmer. Men har du märkt att dessa annonser ser ut som de har gjorts för dig och du ensam? Det beror på att de har. Här är kruxet. Adware hade att generera pay-per-klick intäkter för dess ägare. För ändamålet visar den annonser som du måste klicka på. När du klickar, få skurkarna betalt. Men skadedjur lita inte på turen. Den behöver din klick och det gör sitt bästa för att få dem. Därför innan ad beskjutning startar, Koilk gör sina läxor.

Pest spioner på dig. Det studier du om du vill veta vad du gillar. Det vet allt om dig. Vad du är intresserad av, vilka sidor du har besökt, vilka produkter som du har letat efter, allt. Sedan, används denna information för att visa annonser som du kommer att finna tilltalande. Detta sätt, det vet att du kommer att frestas minst att klicka. Fall inte i fällan. Klicka på ingenting.

Annonserna är falska och skadade och de kommer antingen leda till du äventyras sidor fulla av infektioner, eller de dölja infektioner själva. Hursomhelst, ett enda klick är allt som behövs för dig att ladda ner mer skadliga program på din maskin. Kontrollera att det inte händer. Bli av med annonserna. Undvikande är bara en tillfällig lösning. Reklamfilmerna blivit så många med tiden att det är omöjligt att inte klicka. Det enda sättet att få dem att försvinna är att bli av med sin källa, aka adware.

När inkräktaren är borta, kommer allt komma tillbaka till det normala. Skärmen kommer inte att täckas med popup-fönster varje gång du går online. Också, din maskins prestanda förbättras. Allt du behöver göra är att följa våra avlägsnande guide nedan.

Hur du bli smittad med denna adware? Som många andra skadedjur vänder Koilk också till de gamla men guld infiltration att infektera dess offer. Det gömmer sig bakom spam-mail, falska uppdateringar, skadade sidor, tredje part annonser, freeware buntar, etc. Du kanske till exempel tycker du uppdaterar Java medan i själva verket, du installerar en parasit. Vara mer försiktig och enda legitima ladda ner källor.

Också, aldrig hoppa över villkoren som de kan dölja vissa vilseledande klausuler. Finstilt är något flesta användare tenderar att missa och det är deras misstag. Låt det inte vara din misstag också. Vara uppmärksam och vaksam på alla gånger. Om du inte skyddar din egen maskin, kommer ingen annan heller.

Koilk Virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Koilk Virus från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *