Hur tar man bort Lp.pccleanerutils.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware
Remove Lp.pccleanerutils.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Lp.pccleanerutils.com. Detta Lp.pccleanerutils.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Lp.pccleanerutils.com är en webbplats som främjar ett verktyg som heter Master PC Cleaner. Detta verktyg har utvecklats för att diagnostisera och åtgärda problem med datorn. Den är kompatibel med de flesta versioner av Windows-operativsystemet (OS), inklusive XP, Vista, 7, 8, 8.1 och 10. Medan programmet kan verka pålitliga, främjas det på ett tvivelaktigt sätt. Lp.pccleanerutils.com webbplatsen har till att börja med, inte själva innehållet. Om du försöker besöka den, hittar du att det är otillgängliga. Marknadsföringskampanjer för Master PC Cleaner är oönskad. Vid en slumpmässig punkt, du kommer att omdirigeras till en webbsida som ansluten till Lp.pccleanerutils.com som kommer att erbjuda dig att ladda ner verktyget till din dator. Den aktuella sidan har en ganska lång URL-adress som är också ovanligt.

Säkerhetsexperter har forskat på webbplatsen Lp.pccleanerutils.com och resultaten är alarmerande. Det upptäcktes att domänen är en lekboll för ett reklamprogram. Hemliga programmet främjar nämnda verktyget i försöket att få folk att ladda ner det och installera det på sina datorer. Det är förbjudet för att genomföra reklamkampanjer som störa webbläsarsessioner. Detta anses systemet brott. Tillförlitliga program och webbplatser stör inte användarnas webbläsarsessioner på något sätt. Du bör inte lita meddelanden som läses in i webbläsaren av en obekant webbplats. När erbjöd ett program av sådant meddelande, bör du neka. Detta är inte hur tillförlitliga verktyg marknadsförs.

Det finns en massa program som erbjuder samma tjänster som Master PC Cleaner. Några av dem främjas på ett liknande sätt. Intrång av kampanjer är avslöjande. Om en webbplats försöker påtvinga du ett visst program, bör du kassera den. Det finns en stor chans att motsvarande program är skadligt. När det gäller Lp.pccleanerutils.com har vi en hemsida som är associerad med ett reklamprogram. Dessa verktyg anses vara riskabla. Vårt råd till användare är att leta efter programvara på eget initiativ. Det finns många tillförlitliga program ute. Du kan göra din forskning och hitta vad du letar efter i några minuter. Viktigast av allt, aldrig lita på oönskad reklam på några ämnen rörande programvara och säkerhet.

Remove Lp.pccleanerutils.com
The Lp.pccleanerutils.com Virus

Det finns en bra anledning varför vi rådgivare dig att göra din forskning på de program du lägga till ditt system. Ett olicensierade program kan tillåta ett skadligt program i datorn. Piratkopierade exemplar av betald utilities, freeware och shareware används ofta för att distribuera infektioner. Den körbara filen för programmet avskilda är packad med värden och ingår i dess regler och villkor som bonus verktyg. Det är därför det är viktigt att läsa slutanvändaren licensavtal (EULA) när du installerar en viss programvara. Det bör noteras att det grundläggande eller automatiskt läget kan utelämna vissa alternativ. Välj det anpassade eller Avancerat läget för att alla av dem listade.

Det finns ett annat sätt för Lp.pccleanerutils.com adware att få tillgång till din dator utan din vetskap. Skräppost är ett vanligt alternativ. Vi är alla vana att få skräppost dagligen. Medan vi kasta den stora majoriteten av dem, kan ett fåtal misstas som legitim. Bedrägeri konstnärer har blivit mästerlig i sitt hantverk. De skriver ofta åt befintliga företag och organisationer, såsom national post, den lokala polisen, tingsrätten, regeringen grenar, institutioner, banker, kurir företag, sociala nätverk och andra. Genom att infoga logotypen och kontakter för entiteten motsvarande i brevet, kan det bli identisk med en legit anmälan. För att bevis på tillförlitligheten hos ett visst meddelande, kontrollera vilket konto som det skickades från. Detta kan inte vara falsk.

Slutligen måste vi ta en annan potentiellt hot runt Lp.pccleanerutils.com adware. Verktyget rogue kan kunna samla in information om dig. De flesta adware program har förmågan att spåra webbläsarsessioner och registrera data från webbläsaren. Detaljer som din historia, cookies, tangenttryckningar, IP-adress, geografiska läge, riktnummer, e-post, hemvist, telefon nummer, fax, användarnamn, lösenord och finansiella autentiseringsuppgifter kan vara sårbara. Ägarna av sådana program ber inte om tillstånd att samla in uppgifter. De frågar inte om tillstånd att sälja det, antingen. Om dina personuppgifter säljs på darknet marknader, kunde du bli ett offer för cyber stöld.

Lp.pccleanerutils.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Lp.pccleanerutils.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *