Hur tar man bort MediaDownloader Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware
Remove MediaDownloader

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort MediaDownloader Virus. Detta MediaDownloader Virus avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

MediaDownloader är ett verktyg som kan spara videor från Internet. Den är kompatibel med Windows och Mac operativsystem (OS). Om du vill spara media, behöver du bara ange URL-adressen, välja om du vill spara filen i musik eller video format och tryck på Ladda ner. Verktyget stöder avancerade nedladdning acceleration, formatkonvertering när du sparar från videosajter och för att överföra media till någon typ av mobil enhet. Hittills verkar MediaDownloader bra. Det finns en hake, dock. I utbyte ger dig möjlighet att spara filer till din hårddisk, kommer att skumma verktyget be dig att uppmärksamma PR-annonser. Vidare genom att installera den till din dator, du skulle göra det möjligt att spåra dina webbläsarsessioner och samla in uppgifter om dig.

Säkerhetsexperter har analyserat programmet, så att de kan avgöra om det handlar om säkerhetsrisker. Slutsatsen är att MediaDownloader är ett adware-program. Det kan leda till säkerhetsrelaterade frågor. Rogue verktyget visar annonser för att öka intäkterna. De vidarebefordra till stöds webbplatser. Ägarna av de motsvarande domänerna betala ägarna till MediaDownloader länka deras innehåll. De får provision som beror på antalet sponsrade länkar användare har följt. Denna metod att fastställa ersättningar kallas pay-per-klick-systemet.

Eftersom adware behöver användare att samarbeta på ett sätt, drar det ut alla trick ur påsen. Annonser främja förmånliga erbjudanden för olika konsumtionsvaror, såsom kläder, tillbehör, Sportprylar, spel, möbler, dekorationer, trädgårdsredskap, stationära, prylar och andra objekt. Presentationen är också varierande på ett sätt. Annonserna visas i olika format, inklusive banderoller, freebies, kupong lådor, i-text länkar, videoklipp, kontextuell, flytande, inline, övergångsbestämmelser, interstitiell, och full-skärm windows. Den konstant flöden av popup-fönster kommer att avbryta ditt arbete och sakta ner din dator till en krypa på grund av den höga ansträngning av CPU. Det största problemet kommer från webbplatser bakom annonserna. MediaDownloader kontrollerar inte dem för att kontrollera deras säkerhetsstatus. Som det står, kan någon viss annons leda till en skadad webbplats.

Remove MediaDownloader
The MediaDownloader Virus

Andra stora hotet runt MediaDownloader är relaterad till personlig säkerhet. Som vi nämnde i början av denna artikel, har förstulen programmet förmågan att övervaka webbläsarsessioner och samla in information om personer. Det kommer att registrera din surfa historia, tracking cookies, tangenttryckningar, e-postkonto, IP-adress, geografiskt läge, postnummer, demografiska uppgifter, telefonnummer, fysisk adress, användarnamn, lösenord och finansiell information. Ägarna av adware kommer handeln dina privata data på darknet marknader utan din vetskap. Du vet inte som ges tillgång till din personliga insatser och hur de kommer att använda den.

MediaDownloader har en officiell hemsida. Det är registrerad för den domänen mediadownloader.me. Om du inte har förvärvat programmet villigt, var du luras för att få det installerat på din dator. Detta kunde ha hänt i ett par olika sätt. Rekommenderad distributionsmetod kallas kombinationserbjudanden. Freeware, shareware och piratkopierade program kan användas som värd för installationen av programmet avskilt. Avskilda verktyget visas i villkoren av den hämtade klienten som en bonus. Det kommer att väljas per standard, vilket innebär att du kommer att behöva ändra förinställningarna för att utesluta ytterligare programvara. Se till att du läser slutanvändaren licensavtal (EULA) vid bearbetning av installationer.

Andra förökning vektorn är skräppost. MediaDownloader kan överföras via ett bifogade dokument. Vilseledande brevet kommer att presenteras som ett officiellt meddelande från ett välrenommerade företag, liksom national post, kurir företag, ett socialt nätverk, en bank, en institution, en regering gren, en kommersiell plattform eller den lokala polisen. Avsändaren kan formulera budskapet väl. Genom att infoga logotypen eller emblem för den motsvarande organisationen och notering dess faktiska koordinater, kan bokstaven göras till verka legitimt. Du kan bekräfta äktheten av en viss e-post genom att markera den elektroniska adress som det skickades från.

MediaDownloader Virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort MediaDownloader Virus från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort MediaDownloader Virus från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *