Hur tar man bort ParallaxSearch.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort ParallaxSearch.com. Detta ParallaxSearch.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

ParallaxSearch.com ser ut som en vanlig Sök leverantör vid första anblicken. Sajten erbjuder nyckelordssökning och filter för bilder, videoklipp och kartor. En ovanligt drag om webbplatsen är att det finns ett par sökfälten på toppen och botten av sidan i stället för ett enda fält i mitten. Annat än att ger webbplatsen ParallaxSearch.com ingen indikation på något fel. Detta är inte hur det är i verkligheten. Det finns säkerhetsrisker runt på webbplatsen.

ParallaxSearch.com används av webbläsarkapare. När ett sådant program smyger in i ditt system, kommer det att göra här webbplatsen din hemsida och standard sökleverantör. Kaparen kommer att ändra dina sökresultat för att inkludera stöds webbplatser. Det kommer också att generera popup-annonser, reklam olika typer av objekt till fyndpriser. Dessa platser kan vara skadad och leda till infektioner malware. Kaparen kommer också hålla koll på din webbhistorik och samla in information från dina tangenttryckningar. Det kan samla in olika typer av data om du, som dina söktermer, IP-adress, geografiska koordinater, demografiska uppgifter och att uppgifter i din personliga konton. Människorna bakom hemliga programmet kommer att sälja dina data utan din vetskap eller tillåtelse.

Många användare är förbryllad om hur ParallaxSearch.com fick sätta till vara deras hemsida och standard sökmotor. Om detta är första gången du stött på en kapare, kanske du inte vet att dessa program kan penetrera din webbläsare och ändra inställningarna. Du kanske inte vet hur de fördelas till att börja med. Det första du behöver veta är att du inte bli smittad med dem genom att besöka webbplatsen de är kopplade till. Sanningen är att de bara börja använda en webbplats som en portal till ditt system när de redan har gjort sin väg in. Dessa illvilliga program använda andra program för att göra sin väg in i ditt system. I de flesta fall utnyttjas freeware.

Kaparen kommer sammanfogade med ett freewareprogram i dess setup-fil. Det oönskade programmet kommer att erbjudas längs installationsprocessen som ett extra verktyg som du kan installera gratis med den viktigaste programvaran. Du måste läsa avtalet noggrant för att se det erbjuds ett extra verktyg för installation. Av någon anledning tenderar användare att tro installation avtalet är redundant och utelämnar att läsa den. Alla typer av skadlig kod kan ange detta sätt, som potentiellt oönskade program, adware, falska AV-program, ransomware och trojaner. Det rekommenderas starkt att spela säkert.

Kaparen som använder webbplatsen ParallaxSearch.com för sin agenda kan tränga igenom och ändra inställningarna för de mest använda webbläsarna: Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. ParallaxSearch.com webbplatsen har en skadlig kod som gör att kaparen att förändra dina sökresultat och samla in information från din webbläsare. Det skadliga programmet placerar stöds webbplatser mitt ordinarie resultaten på dina frågor. Kommer det också att generera annonser i form av pop-up, helsidor och pop-under windows, banners, kupong lådor, i-text, övergångsbestämmelser, kontextuell, inline, flytande och interstitiell annonser. Annonserna kommer att erbjuda olika produkter till fyndpriser att väcka din uppmärksamhet och få dig intresserad.

Människorna bakom kaparen gör vinning främst genom att människor följer stöds länkar. De tar dock inte ansvar för din säkerhet. Villkoren för tjänsten (TOS) är inte till användarens fördel. Det sägs att du inte har rätt att söka ersättning för eventuella säkerhetsfrågor som du har stött på genom att använda webbplatsens tjänster. Företaget bakom ParallaxSearch.com är helt enkelt kallas Live startsidan.

Gör ytterligare forskning, har vi kunnat identifiera företaget som äger webbplatsen ParallaxSearch.com som Emami Technology Ltd. Det har sitt huvudkontor i Mongkok, Hong Kong. Förutom visar du tvivelaktiga annonser, kommer kaparen också samla in uppgifter om dig, såsom webbhistoriken, IP-adress, e-post, plats, användarnamn och lösenord. Din information kommer att säljas till hemlig tredje part som kan ha en agenda.

Du måste leta upp och avinstallera programmet bakom ParallaxSearch.com för att återställa systemets säkerhet. I området i närheten finns det en guide nedan hjälper dig med manuellt avlägsnande. När du är klar, bör du köra en genomsökning av datorn med en AV redskap att kontrollera om andra oönskade kunde ange. Kaparen bakom ParallaxSearch.com kan öppna säkerhetshål i ditt system genom att göra registerposter.

ParallaxSearch.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort ParallaxSearch.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *