Hur tar man bort Private.search-protection.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Private.search-protection.com. Detta Private.search-protection.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Har din startsida ändrats till Private.search-protection.com? Du bör veta att detta är bara ett tecken att du har en webbläsare kapare på händerna. Denna dator infektion kan också ersätta söktjänst med samma oönskade webbplats. Vad mer, är kapare kända för att ändra webbläsarens inställningar och också få användarens historik för att skapa riktade annonser som de är mest benägna att klicka på. Målet med denna åtgärd är att skapa intäkter genom metoden PPC (Pay-Per-Click).

Offren på Private.search-protection.com redirect är säkert att få bombarderas av irriterande popup-fönster, annonser, blinkar meddelanden, falska uppdateringar, exklusiva erbjudanden, kuponger, etc. som ständigt skulle avbryta sin webbupplevelse. De dåliga nyheterna är, de kan omdirigera till misstänkta och jämn farlig tredje parts webbplatser som kan potentiellt stjäla dina personliga data och dela det med andra hackers för vinst.

I de flesta fall smitta användare ovetande sina datorer med skadlig programvara. Detta särskilt malware kan infiltrera datorn via spam e-postmeddelanden och bilagor, falska uppdateringar, tvivelaktiga länkar, annonser, samt fri programvara buntar. Ibland kan användarna uppleva plötsliga popup-fönster som uppmanar för omedelbar programuppdateringar. I sådana fall skulle det vara ett misstag att klicka på uppdateringslänken tillhandahålls. Det rekommenderas att alltid få dina uppdateringar direkt från den officiella mjukvara sällskap.

En av de vanligaste misstagen som leder till malware infektion är när användare inte uppmärksamma när de installerar program och är alltför snabba med att klicka på ‘Nästa’-knappen utan att läsa flitigt till vad de är överens om att under installationen. Vi rekommenderar att alltid välja alternativet Anpassad eller Avancerat i guiden eftersom det sättet användare kommer att ha full kontroll över vad är faktiskt installerat på sin dator och kan enkelt avmarkera någon extra programvara som de anser vara onödiga eller ville inte i första hand.

Webbläsarkapare anses generellt inte vara lika farligt som annan skadlig programvara. Vissa vill inte ens gå så långt som att sätta ‘virus’ etiketten på dem. Sant, allt du kan uppleva är en irriterande ad-attack, men du bör ändå inte underskatta farorna som kan ligga bakom dessa popup-fönster. Du vet aldrig där de kan omdirigera dig till om du faller i den cyber ciminals’ fälla.

Nästa sak du vet, du kanske omedvetet tillåter en trojansk häst i ditt datorsystem eller ens riskera en eventuell ransomware infektion! Vilket är varför om du märker att din webbläsare har kapats, du bör fortsätta med dess borttagning så snart som möjligt! I denna artikel kan vi leda dig genom några detaljerade instruktioner som hjälper dig att hantera detta irriterande malware infektion innan värst kan hända och dina personuppgifter får äventyras.

Private.search-protection.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Private.search-protection.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *