Hur tar man bort PROXYCHECK.EXE (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort PROXYCHECK.EXE. Detta PROXYCHECK.EXE avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

PROXYCHECK.EXE är en skadlig process som har startats av en adware infektion. Adware, är redan i ditt system, den att starta processen. Detta innebär att för att stoppa det från att köras, måste du ta bort adware helt. Detta är exakt vad du ska göra. Adware parasiter är oönskade. Ja, de kan inte jämföras med ransomware och trojanska hästar när det kommer till nivåer av fara, men de är inte ofarliga heller.

Samma regel gäller för PROXYCHECK.EXE adware. Det är inte ofarligt så underskatta inte det. Ju längre det stannar ombord, mer problem det kommer att orsaka. Dessa problem kan börja som liten och oansenlig men de växer i både antal och svårighetsgrad med varje dag. Skär adware’s vistelse så kort som möjligt. Det kommer aldrig vara fördelaktigt att du på något sätt. Bli av med det innan det hanterar att orsaka dig några oåterkalleliga skador. Dessa skadedjur komma ur kontroll så småningom och då saker förvärras. Låt inte detta hända. Gör dig själv en tjänst och rensa datorn från denna plåga ASAP. Inte förhala och slösa inte din tid i debatter. Förseningar leda till ånger.

När adware går, förändras allt. Otäcka skadedjur lägger omedelbart till en pesky förlängning för din webbläsare således ta fullständig kontroll över dem alla. Men är detta inte bra för dig. Det är inte bra för din webbupplevelse heller. Hädanefter, varje gång du går online får du bombarderas med oräkneliga reklamfilmer. Annonser i alla former och former visas hela tiden, som täcker hela skärmen och blockerar sidornas innehåll. Även blir annonser mer och mer aggressiv allteftersom tiden går. Vet du varför? Eftersom hackare behöver dem. De använder adware att öka webbtrafik till specifika webbplatser och därmed generera pay-per-klick intäkter. För varje sida du får Omdirigerad, får skurkar betalt. För varje annons du klickar på, får skurkar betalt igen. De använder du som deras sponsor. Du fylla sina fickor. Ändå finns det fler.

Som adware har ingen kontroll mekanism, kan ingenting visar vara betrodda. Några av de sidor du landa på och de annonser som du utsätts för kan ha äventyrat för att leverera malware. Om du klickar på kan bli du smittad. Vill du ha mer parasiter i ditt system? Din maskin redan lidande och underpresterande på grund av denna enda skadegörare. Tänk vad kommer att hända om du smittas med mer. Inte ta sådana risker men hitta och ta bort adware omedelbart. Med det ombord, är du contently avbryts och utsätts för skadlig kod risk. Tolererar inte detta och inte sätta med infektionens spektakel. När du bli av med det, får allt tillbaka till det normala. Så tveka inte. Använd våra avlägsnande guide nedan för manuell radering eller ladda ner en bra anti-malware program för att få jobbet gjort för dig. Du har alternativ. Välj en och agera.

Hur skadedjur in? Den otäcka adware visas inte ur det blå. Kom förmodligen stuvat med en annan app som du ladda ner från webben men du var inte försiktig under installationsprocessen. Nästa gång, inte vara slarvig men ta din tid och välja de anpassade inställningarna i guiden. Tvärtemot vad fler människor säger, är de inte lämplig för IT-experter bara. De ta bara mer tid utan också att du ser alla extra appar i bunten som håller på att installeras på datorn. De tillåter dig att ta bort de extra innan du avslutar installationen också. Göra det. Sådan bonusprogram och vanligtvis skadliga. Låt inte dem komma ombord.

PROXYCHECK.EXE avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort PROXYCHECK.EXE från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *