Hur tar man bort Rack-search.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Rack-search.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Rack-search.com. Detta Rack-search.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Rack-search.com är en alternativ sökmotor. Plattformen rekommenderas för användare som arbetar med Safari, Google Chrome och Mozilla Firefox. Rack-search.com löften att förbättra sökresultaten. Bara titta på hemsidan, verkar det tveksamt att det kan göra vad den påstår att det ska kunna. Det har inte filter eller avancerade inställningar. Det verkar att plattformen kan endast användas för att utföra grundläggande sökord webbsökningar. I verkligheten är även denna funktion inte självklart. Rack-search.com hittar inte resultat som surfning stamkunder. I stället returnerar det stöds resultat. Webbplatsen fungerar detta sätt eftersom den är ansluten till en kapare.

Förstulna programmet sprids inte genom domänen Rack-search.com. Snarare använder det lömska distributionsteknik. Den vanligaste källan för kaparen är buntar. Olicensierade verktyg kan sammanfoga filen setup av illvilliga program med deras egna. Värden benämns som en Ladda ner klienten. Den innehåller kaparen som en bonus. Observera att standardinställningen kommer att ha den extra verktyg installerat. Om du inte manuellt ändrar inställningen, kommer det ges tillgång till din dator. Var noga med att alltid läsa villkoren av de program som du lägga till ditt system. Det är bäst att inte förvärva obekräftade program från oönskad källor.

Spam e-post överföring förstulen program som Rack-search.com kaparen med hjälp av filer. Avsändaren ska bifoga ett dokument till den falska anmälan och försöka övertyga dig att det är legitimt. Han kan skriva uppdrag en verklig person, som national post, den lokala polisen, en bank, en regering gren, en institution, ett socialt nätverk eller en e-handel butik. Innan du öppnar en fil från ett elektroniskt meddelande, gör din forskning för att bekräfta dess ursprung. Bevis på e-post och andra börsnoterade kontakter. Drive-by installationer ske ännu enklare, så var försiktig. Du kan bli smittad genom att ange en skadad webbplats eller klicka på en komprometterad länk. Välj dina källor klokt och göra en checkup vid behov.

Remove Rack-search.com
The Rack-search.com Virus

När det bryts i en enhet, attacker olycksbådande programmet av ovannämnda webbläsare. Det kommer att förändra de interna inställningarna av flera skäl. Först och främst syftar kaparen till att manipulera sökresultatet. För att kunna göra ändringar i dem, kommer att det förändra den hemsida och standard sökleverantören till Rack-search.com. Detta gör det möjligt att infoga stöds innehåll bland de riktiga matcherna på dina frågor. Andra målet av kaparen är att sänka ditt försvar. Detta är nödvändigt för den andra aktiviteten är bär ut. Skumma visas popup-fönster som skulle blockeras under vanliga omständigheter.

Popup-fönster är en direkt form av reklam. De främjar förmånliga erbjudanden för högkvalitativa konsumtionsvaror. Du visas erbjudanden för föremål som kläder, tekniska enheter, tillbehör, möbler, Sportprylar, trädgårdsredskap, dekorationer, leksaker, spel och många andra. Annonserna kommer i olika format, inklusive banderoller, kupong lådor, i-text länkar, freebies, inline, kontextuell, flytande, övergångsbestämmelser, interstitiell, och jämförelse annonser. De lockande listningarna kan intriger dig, men du måste hålla i minnet att de förs av Rack-search.com kapare. Det försåtliga programmet söker inte igenom de webbplatser som länkar till. Dess syfte är att generera intäkter för dess utvecklare. Säkerheten för slutanvändaren är inte en överhögheten.

En annan inkomstkälla för Rack-search.com kaparen är användarnas privata information. Hemliga programmet kommer att samla in data från din webbläsare och sälja den på darknet marknader. Det kan få olika typer av input, inklusive surfning historia, spårningscookies, tangenttryckningar, e-post, telefonnummer, IP-adress, geografisk plats, riktnummer, fysiska registrering, användarnamn, lösenord och finansiella autentiseringsuppgifter. Ägarna av Rack-search.com kaparen frågar inte människor för tillstånd att övervaka deras online-aktivitet och samla in de uppgifter som de lagrar i sin webbläsare. Att enda sättet att förbjuda är spårning aktiviteten att ta bort det försåtliga programmet från ditt system.

Rack-search.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Rack-search.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *