Hur tar man bort Rotumal.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Rotumal.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Rotumal.com. Detta Rotumal.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Din webbläsare har nyligen börjat beter sig konstigt? Har din startsida och sökmotor ersatts av en anpassad webbsida? Orsaken bakom sådana onormala webbläsarens beteende är ofta en skadlig cyber-infektion. Om du får ständigt omdirigeras till sidan Rotumal.com, bekräftar som bara din rädsla. Förekomsten av denna webbplats är ett tecken på att en otäck webbläsare kapare har invaderat din webbutrymme. Det begränsar inte sin räckvidd till endast en typ av app. Ingen webbläsare är skyddade från sin otäcka infiltration – kanten, Chrome, Safari, Firefox, Opera, ingen webbläsare är immun mot angrepp av skadlig kod.

Så snart en kapare infiltrerar, kommer att det börja generera flera annonser. Ju längre är det l5At för att ströva omkring fri, ju mer antalet annonser kommer att växa. Varje sida du besöker, du kommer att få översvämmas av popup-fönster, blinkande meddelanden och även irriterande annonsavbrott under en video som du försöker att titta på online. Webbläsarkapare är kända för att använda alla medel som är nödvändiga för att tillhandahålla attraktiva innehåll för användaren för att klicka på. Det är därför det kommer att stjäla offer surfning historia och sökfrågor, för att anpassa annonserna med detta.

Vanligaste med kapare distribution fri programvara buntar, falsk uppdateringsmeddelanden, torrent-filer, tvivelaktiga länkar och annonser, spam e-postmeddelanden och bifogade filer, etc. Om du snubblar över misstänkta popup-fönster som uppmanar dig att uppdatera ett program på din dator genom att klicka på en skuggig länk, är det sannolikt en falsk uppdatering som vill infektera din dator med skadlig programvara.

Remove Rotumal.com
The Rotumal.com Virus

Tal om programvara, om du tänker gå vidare med en installationsprocess, rekommenderar vi starkt att välja Custom eller Avancerat läge i guiden. På så sätt kan du enkelt avmarkera program eller applikationer som verkar misstänkta till dig eller du aldrig ens avsedda att hämta i första hand. Mer ofta än inte, är ytterligare programvara faktiskt Förklädd malware som väntar att få tillgång till din dator.

Medan de genererade annonserna ser tilltalande, finns det inget sätt att veta säkert där de kommer att omdirigera användaren. Du kan få omdirigeras till infekterade källor som syftar till att ge hackare tillgång till din dator. De förlitar sig på din brist på uppmärksamhet på vantarna kriminella på värdefulla data, så de kan dela den med andra utomstående för vinst. Hijackers är ett hot mot din sekretess och säkerhet online. De har befogenhet att ändra några inställningar som de finner lämpligt. Vad mer, kan de installera tvivelaktiga tillägg, tillägg, verktygsfält eller falska verktyg utan din tillåtelse. Oavsett hur mycket du försöker ångra detta parasitens ändringar på din webbläsare, kommer att det vara förgäves.

Verkligen återfå kontroll över din webbläsare och gå tillbaka till en säkert och reklamfritt webbupplevelse, måste du ta bort det skadliga programmet. Ju tidigare, desto bättre. Inte lämna den obevakad länge. Ju längre väntar du, mer annonser kommer det att kunna generera. Sådan stor mängd annonser kommer att orsaka din webbläsare kraschar hela tiden. Förr eller senare kommer det bli så överbelastad med dem, att det kommer att sluta arbeta helt. Om du inte vet hur man ska gå, föreslår vi att du följer våra instruktioner nedan för att ta reda på hur du bli av med denna irriterande webbläsare kapare.

Rotumal.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Rotumal.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *