Hur tar man bort Search60 Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Search60 Virus

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Search60 Virus. Detta Search60 Virus avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Du injiceras med en otäck webbläsare kapare. Hur vet vi? Tja, ser du webbplatsen Search60.com hela tiden när du är online? Ja. Din tidigare hemsida och sökmotor försvinna och tog Search60.com sina platser? Ja och ja. Ja, då det råder ingen tvekan. Du har en webbläsare kapare ombord och du behöver göra något åt det innan skadedjur gör en enda röra av din maskin.

Först av allt, inte panik. Sanningen är att din situation kunde ha varit mycket värre. Du kan ha smittats med en girig ransomware eller en destruktiv trojansk häst. Jämfört med dem, denna kapare är inte så farligt. Det utgör fortfarande risker, dock. Vi har inte stött på en ofarlig cyberhot ännu och chanserna är du inte heller.

Så, Tänk på att Search60 är du är din vän. Det är ett skadligt program som inte har någon plats på datorn. Inte låt är vistelse ombord på ens en minut längre. Hitta den och ta bort den istället. Ju tidigare det är borta, desto bättre. Annars skadedjur kommer så småningom urartar och det kommer att orsaka dig några oåterkalleliga skador. Ta inte den chansen. Agera nu!

När kaparen träder, ändra dina online-aktiviteter. Plötsligt, börjar du lider konstant intrång. Som vi sagt, din hemsida och sökmotor få ersättas med webbplatsen Search60.com och det finns inget du kan gå för att vända denna modifiering. Du informerades inte ens av den. Denna infektion kan göra ändringar i inställningarna för din webbläsare som den finner lämpligt och din åsikt är inte längre relevant.

Remove Search60 Virus
The Search60 Virus

Hädanefter, varje gång du vill göra en online-sökning, måste du använda Search60. Dock är ingenting denna motor visar du pålitlig. Du visas mestadels skadade och potentiellt farliga länkar som om du klickar på, skurkar tjäna vinster via pay-per-klick-mekanismen.

Dessutom riskerar du att ladda ner fler infektioner på datorn redan smittade. För att inte nämna att surfa på nätet normalt blir en omöjlig uppgift. Du är ständigt omdirigeras till tredje parts sidor. Skärmen är täckt med många annonser av alla slag. Din webbläsare frysa ofta. Du kommer att hata upplevelsen. Men detta är inte allt. Maskinen börjar i allmänhet sämre så blir det svårt att använda det även offline. Det laggar och kraschar ofta. Skärmen fryser. Datorn startas om, etc.

för allt detta, kan du tacka kaparen. Det är ansvariga för allt. Tjuvarna blir rika på din bekostnad och du drabbas av en aldrig sinande högen av avbrott. Frågan är ska ni hålla på tolerera detta eller kommer ni att vidta åtgärder och bli av med kaparen för gott. Vi rekommenderar dig att den senare. Använd våra avlägsnande guide nedan som hjälper dig att rensa datorn.

Hur hamnade du fastnat med Search60? Du blev smittad eftersom du var slarvig och det är precis vad hackare be för. De behöver din försumlighet att lyckas. Utan den får kaparen. Se till att du ägna mer uppmärksamhet från nu på. Alltid hålla din vakt. Håll dig borta från skumma sidor och overifierade torrents. Öppna inte e-postmeddelanden från främlingar. Klicka inte blint på varje glänsande annons som visas på skärmen.

Ta din tid under installationsprocessen. Läs alltid villkoren och Conditions/ licensavtal innan du accepterar dem. Glöm inte att utan ditt inaktiva samarbete, aka vårdslöshet och distraktion, infektioner skulle ha mycket svårare att få i. Så, gör inte dig själv ett lätt mål genom att kasta försiktighet till vinden. Gör tvärtom. Gör din due diligence och hålla din dator säker.

Search60 Virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Typ msconfigoch tryck på RETUR.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Search60 Virus från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *