Hur tar man bort Search9.askthepotato.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Webbläsarkapare är kända för att vara mycket irriterande parasiter som har förmågan att förvandla din surfning erfarenhet till komplett helvetet. Så snart de infiltrera enheten, kommer de infektera alla webbläsare som är tillgängliga. Målet är att förvandla dem till annonsen-förevisande verktyg. Inget program är immun mot dess effekt – Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Internet Explorer, Microsoft Edge. Om du har dem, kan du vara säker på att de har blivit under kontroll av det skadliga programmet.

Search9.askthepotato.com är en webbplats som visas artighet av en kapare på din PC. Det är mycket troligt att sidan har ersatt din hemsida och sökmotor. Skadedjur kommer att se till att omdirigera dig till denna webbplats, liksom öppna den i nya flikar. Vad är mer, syftar kapare parasiter till vinst genom att generera flera påträngande reklam som kommer att översvämma skärmen varje gång du öppnar webbläsaren. Saken är den, de kan leda dig till opålitliga sidor.

Du ser, webbläsarkapare inte är programmerade att kontrollera länkarna de kommer att främja. Vilket är varför du måste vara noga med att inte klicka på sådant skumma innehåll. Men även om du undvika erbjudanden, parasiten kommer fortfarande kunna anställa förödelse på din webbläsare, vilket gör det inte att köra ordentligt.

Det skulle ta bara ett klick på fel ställe och fel tidpunkt att omedvetet infektera din dator med denna farliga skadegörare. Ofta, kapare får tillgång till din PC via tvivelaktiga länkar, medföljande programvara, torrents, falsk uppdatering begär och spam e-postmeddelanden som innehåller bilagor eller körbara filer. Den goda nyheten är att denna typ av skadlig kod inte kan hacka din dator. Det enda sättet att infiltrera din enhet är om du ger det behörighet att göra detta.

I de flesta fall gör användaren utan jämn realiserbar den. Det är därför det är mycket viktigt att vara uppmärksam på vad du gör online, samt att inte hoppa över läsa villkoren. Vi rekommenderar också väljer en anpassade installationsläget när tillgängliga, för att se till att inga dolda innehåll blir installerad på datorn obemärkt.

Webbläsarkapare är mycket farliga parasiter som kan allvarligt skada någon webbläsare som du har. Detta hot är också ett allvarligt hot mot din personliga och finansiella information. Kapare kan övervaka din online-aktivitet och samla in data såsom, men inte begränsat till webbhistorik och sökfrågor, så det kan anpassa annonser och göra dem mer tilltalande för dig.

För varje klick du gör, får parasiten betalt. Vara inte naiva, även om du ignorera visas annonser eller använda Incognito läge, kommer det inte att lösa ditt problem. Kaparen kommer bara få mer aggressiv och använda andra taktik. Din enda räddning är att ta bort webbläsaren kapare från din enhet så snart som möjligt. Ju längre du dröjer vidtar åtgärder, desto högre är risken för parasiten lyckas i sitt uppdrag. Skydda din integritet och återgå till en normal webbupplevelse genom att bli av Search9.askthepotato.com kaparen innan det är för sent.

Search9.askthepotato.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Search9.askthepotato.com från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Search9.askthepotato.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *