Hur tar man bort SearchThis.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Webbläsarkapare är irriterande parasiter som tar över din webbläsare och förvandla dem till annonsen-förevisande verktyg. Om SearchThis.com omdirigera visas kontinuerligt på skärmen, betyder det att någonstans på datorn lurar en webbläsare kapare parasit. Du kan också märka att samma sida har ersatt din hemsida, nya fliksidor och även rekommenderad sökmotor. Det beror på att kapare kan fritt ändra alla webbinställningar som de finner lämpligt. Och det är inte allt.

Skadlig programvara kan också installera verktygsfälten och skumma appar utan att bry sig att be om din tillåtelse. Som en typisk kapare, kommer denna cyber skadegörare generera många påträngande annonser i olika former såsom pop-ups, banderoller, i-text och blinkande meddelanden. De är kända för att främja exklusiva erbjudanden, speciella erbjudanden, kuponger och rabatter, etc. Vad är intressant med sådana främjas innehåll är att det kommer att riktas specifikt för att vara lika attraktiv för dig som möjligt. Hur? Tack vare kapares förmåga att övervaka din online-aktivitet och samla in webbdata som att surfa historia och i sökresultaten. Sådan information är mycket användbar för att ge den typ av innehåll som användaren är mer benägna att klicka på. Det huvudsakliga målet med en kapare är ju, att skapa pay-per-klick intäkter.

Webbläsarkapare distribueras oftast via spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, falska uppdatera begäranden, programvara buntar, torrentfiler och infekterade länkar och annonser. Om du vill skydda din information från att falla i fel händer, samt att inte omedvetet skadlig programvara på datorn, du behöver vara uppmärksam på vad du klickar på. Styra framgår av spam-mail, eftersom de ofta innehåller dolda hot som allvarligt kan skada din dator. Samma sak gäller särskilt om e-postmeddelandet innehåller bilagor eller körbara filer.

Vi rekommenderar även våra läsare att alltid välja en Custom/ avancerad typ av installation när de arbetar med programvara som de har laddat ned från internet. Vissa programvara buntar kan omfatta dolt innehåll som installeras automatiskt på datorn utan att du ens inse det. För att förhindra att detta händer, behöver du följa våra råd. Först då kommer du att kunna visa hela innehållet i vad program kommer att få installerat på din dator. Om du ser någon extra programvara, måste du avmarkera det, eftersom det sannolikt är malware i förklädnad.

Gör inte misstaget att ignorera en kapare. Visst, annonser kanske inte verkar farligt på egen hand, men genom att hålla denna parasit på datorn, får du ingenting annat än problem. Du ser, ju längre detta malware tillåts bo, fler annonser kommer det att kunna generera. Din webbläsare startar snart nog, att uppleva svårigheter visar en sådan enorm mängd annonser. Detta kommer oundvikligen att leda till det som är starta att krascha och frysa på en daglig basis.

Släpar och långsam internet hastighet är också symtom som kommer från en kapare infektion. Vad mer, kan din online-säkerhet och integritet få äventyras. Känslig information som lösenord, kreditkortsnummer, bankkonto autentiseringsuppgifter, inloggnings-ID, IP-adresser, etc. kan lätt hamna i händerna på hackare som försöker dela dessa data med andra tvivelaktiga tredje-part för vinst. Återta kontrollen över din webbläsare! Ju längre du väntar, desto sämre kommer det att bli! Ta bort detta otäcka webbläsare kapare från datorn innan det är försent!

SearchThis.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort SearchThis.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *