Hur tar man bort Securitylog.systems (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Om du plötsligt fick avbrytas av en full-skärm reklam medan du surfar på webben, kommer troligen det att tillhandahållas av Securitylog.systems. Annonsen kommer att varna dig att datorn kan vara i fara och kommer att visa dig några symtom att bevisa att det är sant. Den vanligaste av dessa blir det långsamt lastning dator, vilket indikerar förekomst av skadlig kod på systemet.

Helskärms-annonseringen visar ett telefonnummer som du rekommenderas att ringa för att hjälpa dig att lösa problemet med systemets säkerhet. Men har du förmodligen ingen aning att de annonser som tillhandahålls av Securitylog.systems pop-up genereras av adware. Detta innebär att du inte ska lita på den information som de tillhandahåller.

Vad du bör veta i den här situationen är att det bästa man kan göra är att leta upp och ta bort adware-programmet som ansvarar för att visas annonser. Om du lämnar adware på systemet, är du mycket sannolikt att uppleva säkerhetsrelaterade problem.

Vanligtvis, infiltrerar den infektion som är associerad med Securitylog.systems popup-annonser virtuella datorn med hjälp av en av de mest populära metoderna för distribution kallas ”programvara kombinationserbjudanden”.
Till exempel när du installerar nya freeware på datorn, en adware gömmer sig bakom det nya programmet och kommer in i systemet vid sidan av. Samtidigt inser datoranvändare ännu inte vad som händer tills flera popup-annonser börjar översvämningar sina monitorer. Detta är den vanligaste metoden för adware distribution på grund av att användare inte är tillräckligt uppmärksam när du installerar ny programvara på sina datorer och mekaniskt samtycker till att alla termer och villkor som fastställs i installationsguiden.

Dock finns det några andra metoder som används av adware program för att ange din PC. Infektionerna kommer ibland, i form av spam e-postbilagor som användare hämta och öppna. Du kan också bli smittad med adware om du klickar på slumpmässigt genererade annonser som visas på webben.

Oavsett vad målet är, bör du veta att det enda sättet för att hitta ett reklamprogram på systemet är med ett välrenommerat antimalware skanner verktyg. Om du fortfarande inte har sådana på datorn, prova att installera en så snart som möjligt. När säkerhetsprogrammet är inställd på din virtuella maskin, kommer den hitta och radera alla potentiellt oönskade program på den. En sak kan du vara säker på är att Securitylog.systems är bland dem också. Eftersom detta är adware, ansvarig för full-skärm annonser på systemet, du bör göra ditt bästa att ta bort programmet så snart som möjligt. På detta sätt avslutas påträngande annonser omedelbart.

Lyckligtvis, Securitylog.systems avlägsnande är inte en svår process. Du kan ta bort programmet tillsammans med annonser antingen manuellt eller automatiskt. Manuell borttagning instruktionerna ges nedan denna artikel. Men även om du har slutfört processen manuellt avlägsnande, har du fortfarande köra en fullständig genomsökning av datorn för att identifiera eventuella registret matrester eller tillfälliga filer. Du kan göra detta genom att installera ett välrenommerat antimalware verktyg som kommer att radera alla befintliga hot på en gång och kommer att skydda ditt system mot malware 24/ 7 en dag.

Securitylog.systems avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Securitylog.systems från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *