Hur tar man bort Shopping Helper Smartbar (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Shopping Helper Smartbar

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Shopping Helper Smartbar. Detta Shopping Helper Smartbar avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Shopping Helper Smartbar funktioner som en webbläsare kapare som kan infiltrera datorn medan du surfar på webben och försöker ladda ner olika program från tredje parts webbplatser. Tänk på att denna kapare påverkar inte bara din startsida, men den ersätter också din standardsökmotor. Således, om du vill ändra webbadressen till din hemsida och Sök leverantör, du bör ta bort Shopping Helper Smartbar webbläsare kapare från datorn så snart som möjligt.

Shopping Helper Smartbar går i din virtuella maskin, det börjar orsakar dig massor av problem, programmet bör således inte hållas på systemet. Den tydligaste förändringen som gjorts av kapare är modifiering av din standard hemsida och sökmotor som du kommer säkert att märka. Faktiskt, det är precis som kaparna fungerar – när de infiltrera datorn, de behöver inget godkännande att genomföra ändringar på det, vilket definitivt kan orsaka skada till din maskin. Vad är mer intressant, är dock det faktum att du inte kommer ihåg installera program på systemet och detta säkerligen kommer att bry dig.

I själva verket Shopping Helper Smartbar behöver inte något godkännande komma in datorn. Kaparen är dock så skicklig att det kunde göra dig installera det själv utan jämn realiserbar den. Vanligtvis, Shopping Helper Smartbar registrerar datorn tillsammans med andra freeware, eftersom det ger möjligen den enklaste startpunkten för det. Därför, varje gång när du installerar ny programvara på din virtuella maskin, bör du läsa alla villkor och villkor som fastställs i installationsguiden. I andra fall, kommer du uppleva säkerhetsrelaterade problem.

Remove Shopping Helper Smartbar
The Shopping Helper Smartbar Virus

En gång installerat på din dator, Shopping Helper Smartbar kommer att ersätta din standardsökmotor och hemsida med search.shapdo.com, och kommer att lägga till knappar för snabb åtkomst till populära webbplatser som Facebook, Twitter, Wikipedia, etc. Dessutom kommer du också att kunna Kolla väderprognosen och lyssna på radio. Du bör dock inte hålla Shopping Helper Smartbar på datorn eftersom det är ad-stöd och kommer att utsätta dig olika hot. Till exempel Shopping Helper Smartbar vilja börja översvämningar bildskärmen med många kommersiella annonser som kan omdirigera dig till några skadade webbplatser med skadligt innehåll och infektera din dator med skadlig kod. Förutom, varje klick på medföljande annonser genererar pengar för deras skapare och fortsätter förekomsten av oönskade program.

En annan sak du bör veta om Shopping Helper Smartbar är det faktum att visas annonser inte är sak du bör oroa dig för de flesta. I själva verket är den största frågan avseende programmet dess förmåga att få tillgång till dina personuppgifter. Så snart kaparen infekterar din dator, det börjar övervaka dina virtuella aktiviteter och registrerar din webbhistorik. När programmet har samlat tillräckligt med information om dina preferenser, Shopping Helper Smartbar aktier data med tredje part dolda bakom det och de kunde använda det för skadliga syften. Detta är anledningen till varför du bör ta bort Shopping Helper Smartbar direkt och se till att din dator är väl skyddad mot skadlig kod.

Shopping Helper Smartbar avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Shopping Helper Smartbar från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Shopping Helper Smartbar från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *