Hur tar man bort Tralipon.tk (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Tralipon.tk. Detta Tralipon.tk avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Har du märkt något konstigt medan du öppnar din webbläsare? Gör Tralipon.tk omdirigera pop-up ofta på måfå? Du kommer inte gillar anledningen till detta. Adware. Adware är en lömsk parasit som härjar så snart invaderar din webbläsare. Det slösa inte tid och strax efter att få installerad på din PC, fortsätter den med bombardera skärmen med många skumma annonser och popup-fönster. Varje sida du besöker kommer vara vimlade med annonser, i-text, banners eller blinkande meddelanden. Ju större kvantitet, desto bättre chans adware har skapa pay-per-klick intäkter.

Dessutom att säkerställa dess vinst, Tralipon.tk kommer att stjäla dina webbdata som beter historia, vanor och sökfrågor, att ge specifikt riktade annonser som du kommer att vara mer benägna att klicka på. Adware är också känd för att kunna installera olika skadliga appar, verktygsfält och tillägg i din webbläsare, utan att bry sig om att be om din tillåtelse.

Det vanligaste sättet för adware distribution inkluderar spam e-postmeddelanden och bilagor, infekterade länkar och pop-ups, falska uppdateringsbegäranden, programvara buntning, falska verktyget verktyget annonser, skadade torrent-filer, etc. för att hålla din online-närvaro skyddas på alla gånger behöver du uppmärksamma vad du klickar på och inte ha bråttom. Saken är den, sådan skadlig programvara är beroende av din försumlighet och naivitet. Det kan inte få åtkomst till din dator utan din hjälp. Du ensam kan ge den behörighet att invadera.

I de flesta fall inser inte användare de har tillåtit cyber parasiter att infiltrera deras datorer tills det är för sent. För att undvika sådant, rekommenderar vi starkt att välja en anpassad eller avancerad typ av installation, så du kan enkelt se om det finns ytterligare program eller program som inte var korrekt lämnas ut. Malware är ofta sett att dölja som valfria installationer, så om du märker något, se till att välja bort dem. I andra fall kan installera användare medvetet sådan skadlig programvara eftersom de tror att cyberbrottslingar lögner att vad de hämtar är faktiskt ett mycket användbart program att ha.

Frukta inte, eftersom adware inte är en typisk virus. I själva verket anser många användare inte det vara en, eftersom det bara smittar webbläsare, inte hela datorsystemet. Men medan det inte får orsaka skador lika allvarlig som en trojansk häst virus, det betyder inte att du ska låta parasiten obevakad. Det är inte ofarligt.

Att ha reklamprogram på datorn sätter inte bara dina personuppgifter riskerar men inga finansiella uppgifter som du har också. Mening, att hackare enkelt kan få sina händer på ditt kreditkortsnummer, bankkonto, lösenord, IP-adresser, etc. Du kan förhindra att detta händer, du behöver bara agera mot detta irriterande malware ASAP. Ju längre du undvika problemet, desto sämre kommer det att bli. Återgå till en normal, säkert och reklamfritt webbupplevelse genom att bli av med detta hotet en gång för alla. Om du är osäker på hur du tar bort denna adware, Följ bara våra detaljerade instruktioner nedan.

Tralipon.tk avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Tralipon.tk från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *