Hur tar man bort Trk.dsllgal.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Trk.dsllgal.com är en webbplats, vars existens, är relaterad till adware aktivitet på datorn. Om sidan fortsätter att visas på skärmen, är du i stora problem. Det är ett tecken på att din PC har infiltrerats av en otäck cyber parasit. När adware invaderar, kommer det börja generera många påträngande annonser i olika former såsom popup-fönster, i-text, banners eller blinkande varningsmeddelanden. Sådant innehåll vanligtvis främjar exklusiva erbjudanden, speciella erbjudanden, kuponger, rabatter, etc.

Vad är mer, denna skadliga program kommer att öka chanserna att de tvivelaktiga kampanjer att få klickade, genom att stjäla din webbläsarhistorik och andra webbdata, så det kan bättre anpassa visas annonsen. Denna åtgärd kommer att se till att annonserna kommer att vara mer attraktivt för användaren och därför mer sannolikt att få klickade på. För varje klick du gör, får parasiten betalt. Irriterande ad-attacker är inte bara resultatet av en adware cyber infektion. Du sätter din online-säkerhet och integritet i jeopardy och riskerar att få din personliga information blir stulen.

Det vanligaste sättet för adware distribution inkluderar men är inte begränsat till skräppost e-post och bilagor, skumma länkar och annonser, torrent-filer, gratis mjukvarupaket, samt falska uppdateringsbegäranden. Malware är känt att smyga upp på dess offrets dator obemärkt. Det beror på att det är mycket smart och använder alla typer av tricks för att få tillgång till din enhet. Vad som oftast händer är, att en användare omedvetet installerar parasiten genom en mjukvarupaket. Genom att inte läsa den fullständiga regler och villkor av processen, liksom inte att uppmärksamma vad som klickas, kan du förvandla till ett lätt mål för hackare som söker möjligheter som denna att göra sitt drag.

Tänk två gånger innan du klickar på något. Haste är fiende. Ta dig tid att noggrant slutföra installationsprocessen. När tillgängliga, välja anpassade eller Avancerat läge i guiden. Detta sätt, om det finns några dolda bonusprogram eller program, kommer du att kunna se dem rätt bort. Efter det, allt du behöver göra är att helt enkelt avmarkera dem, så de inte få installerat på din dator som ytterligare programvara som du inte behöver.

Adware är en farlig skadegörare som inte bör underskattas. När den anropar webbläsaren sitt hem, bryter alla helvetet lös. Snart börjar du märka ovanligt beteende i ditt webbprogram. Din webbläsare kommer att kämpa att visa alla annonser kastat sin väg och blir en tidsfråga tills det börjar att krascha eller frysa på en daglig basis. Dessutom kommer din online-information att utsättas för skurkar. De kan enkelt få dina lösenord, kreditkortsnummer, bankkonto, inloggnings-ID, IP-adresser och annan känslig information om du inte agerar mot denna parasit så snart du upptäcker sin närvaro.

Ingenting får du genom att låta det stanna på datorn. Du tar själv bara huvudvärk och så småningom, webbläsaren kommer att sluta arbeta helt. Det finns ett sätt att förhindra att detta händer, allt du behöver göra är att ta bort detta irriterande pest från datorn en gång för alla!

Trk.dsllgal.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Trk.dsllgal.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *