Hur tar man bort Urdanoxim.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Om du ser ständigt en sida som heter Urdanoxim.com när du öppnar din webbläsare, innebär det att du har en otäck webbläsare kapare infektion på din dator. Denna parasit tar kontroll över alla befintliga webbläsare på datorn och ändrar sina inställningar. Du kommer att märka att din hemsida och Sök leverantör har ersatts med en anpassad sida. I det här fallet kallas webbplatsen Urdanoxim.com. Dess syfte är att öppna många skumma tredje parts sidor i nya flikar och fönster.

Parasiten är också programmerad att generera flera påträngande annonser i många former såsom popup-fönster och banderoller som syftar till att fånga uppmärksamheten hos användaren. Detta är möjligt tack vare sin förmåga att övervaka användarens online-aktivitet och använda dessa data för att ge riktade annonser som offret är mer benägna att klicka på. Sådana sponsrade innehåll är mycket fördelaktigt att skaparna av denna kapare, liksom de sidor som det kommer att främja. Men vad användarna inser inte är, som kapare inte är programmerade att verifiera visas annonser. Vilket innebär, att du kan få omdirigeras till potentiellt farliga källor som försöker infektera din dator eller stjäla värdefull information.

Det enda sättet för en kapare att infiltrera datorn är om du ger den åtkomst själv. Det är inte en avancerad parasit som kan hacka din enhet. Så, så länge du inte ger det behörighet att invadera, datorn blir säker. Browser kapare använder olika former eller distribution. Det vanligaste sättet för det att sprida inkluderar spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, infekterade länkar, programvara buntar, torrent-filer och falska uppdatera begäranden.

Du måste förstå att hackare åberopa din naivitet och slarv, för att lura dig att installera farlig programvara på din dator. För att undvika sådan sak, du behöver vara uppmärksam på vad du klickar på medan online. Se också till att välja en anpassad installation, i stället för en snabb en, när du arbetar med programvara som du har hämtat från internet. Detta kommer att göra någon dold programvara synliga, så du kan avmarkera den. Malware är känt för att dölja som bonusprogram och program som inte kommer att lämnas ut korrekt vid nedladdning.

Webbläsarkapare inte bara ta full kontroll över din webbläsare men också allvarligt skada dem. Har en sådan infektion på din computern är ett totalt brott i din säkerhet. Din integritet kommer att vara obefintlig eftersom kaparen kommer att kunna övervaka varje steg du gör online och samla in data som webbhistorik, surfvanor och sökfrågor. Vad är mer, känslig information såsom, men inte begränsat till lösenord, IP-adresser, inloggnings-ID, bank konto inloggningsuppgifter, kreditkortsnummer, etc. kan lätt hamna i händerna på skurkar som syftar till att dela den med andra människor för vinst. Det enda sättet för dig att återfå kontroll över din webbläsare och gå tillbaka till ett säkert och ad-fri online upplevelse är att ta bort detta otäcka webbläsare kapare från datorn.

Urdanoxim.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Urdanoxim.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *