Hur tar man bort Web Browser Redirect (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Web Browser Redirect. Detta Web Browser Redirect avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Upplever du konstant omdirigeringar till skumma sidor när du väljer att gå online? Känns det som om din webbläsare inte längre är under din kontroll? Om ja, är det möjligt att du är infekterad med ett Virus som Web Browser Redirect. Denna typ av skadlig kod gör exakt vad vi nämnde ovan. Det kapar din webbläsare och gör din online surfing svårt. Du kan inte hitta vad du söker så du ständigt avbryts. De goda nyheterna är dock att du har fastnat med infektionen är helt avtagbar. Du bör ha några problem att göra med den. Det är, naturligtvis, om du vidta omedelbara åtgärder och låt inte situationen att komma ur kontroll.

Kom ihåg att ju mer tid som omdirigera viruset kvar ombord, det kommer att orsaka mer skada. Det är därför så snart du känner att det är något fel med din surfning, börja leta efter problemet. Skaffa dig en tillförlitlig anti-malware program och kör en grundlig genomsökning av din maskin att ingenting är vänster oupptäckt. När du hittar den pest som har gjort en röra av dina online-aktiviteter, ta bort den på plats. Ju tidigare, desto bättre.

Web browser redirect infektioner visas inte bara på malware scenen. Skurkarna har utvecklat dem för ganska länge nu. Som ni kan föreställa er, skapar de dem av en anledning och därför det vinst. Med hjälp av sådant virus tjäna hackare pengar. Skadedjur ökar webbtrafik till vissa sidor och Internetbrottslingarna få betalt. Det är därför du omdirigeras till skuggiga platser hela tiden. För varje sida du landa på tjäna virusets utvecklare pengar.

Även webbläsaren omdirigera virus spioner på dig och samlar in information. Det övervakar vad du letar efter online och sedan den omdirigerar dig till sidor med liknande innehåll. Den använder detta intel för att skräddarsy speciella annonser för dig också. Du har förmodligen märkt att antalet reklamfilmer som du ser har vuxit kraftigt. Detta är inte en tillfällighet.

Web Browser Redirect bombarderar dig med annonser som kommer att väcka dina intressen, vilket gör att du kommer att frestas för att klicka på dem. Om du klickar på, får skurkar betalt igen. Detta kallas pay-per-klick marknadsföring systemet och cyberbrottslingar utnyttjar det att göra obesvärad vinster. Men detta är inte allt. Dessa personliga uppgifter av er är skadedjur poster används inte endast i marknadsföringssyfte. Främlingarna bakom infektionen kan enkelt använda det för andra skadliga agendor liksom. Eller, de kan sälja den till tredje part med tvivelaktiga intressen. Detta är inte säkert.

Tänk vad skurkar kan göra med dina personliga och ekonomiska uppgifter. Gör dig själv en tjänst och låt inte dem stjäla dina data. Hitta omdirigera viruset omedelbart och ta bort det från ditt system. Ju mer förhala du, desto mer tid har att orsaka irreparabla skador. Använd vår detaljerade borttagning guide nedan och få bort inkräktaren för gott.

Hur du skyddar dig från framtida infektioner? Ett ord – vaksamhet. Alla parasiter lita på knep för att ange ditt system men de lita oftast på din slarv. Om du inte uppmärksamma vilka sidor du besöker, vad du klickar på och vad du säger ”ja” till, du i princip öppnar dörrarna till din dator för malware. Vaksamhet är som kan hålla dig säker.

Tänk två gånger innan du samtycka till något. Undvika skumma och overifierade webbplatser. Använd bara pålitlig nedladdningskällor. Läs alltid villkoren när du installerar ett program eller en uppdatering. Bara betala mer uppmärksamhet. Lite extra av det kan spara dig massor av problem.

Web Browser Redirect avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Web Browser Redirect från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *