Hur tar man bort White-canary.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware
Remove White-canary.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort White-canary.com. Detta White-canary.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Om du ofta se webbplatsen White-canary.com. Det innebär att du har adware på din dator. Denna sida är en tydlig indikation på att ett skadligt program har infekterat din webbläsare. Adware är kapabel av att kompromissa med din webb-säkerhet. Det kan enkelt få privata data såsom men begränsat inte till surfning historia, vanor eller sökningar. Med denna information, kommer det att kunna generera lämplig annonser som användaren kommer sannolikt att klicka på.

Vad är syftet med dessa annonser? Att skapa pay-per-klick intäkter. Som om att få skärmen översvämmade med annonser och popup-fönster inte var nog, kan du också märka närvaron av nyinstallerade tillägg, tillägg eller verktygsfält i webbläsaren. De har installerats av adware själv, utan din vetskap eller samtycke. Deras mål är att hjälpa cyber parasiten i dess illvilliga planer.

Remove White-canary.com
The White-canary.com Virus

Adware sprids vanligen genom spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, programvara buntning, falska uppdateringsbegäranden, etc. Om du hämtar programvara från internet, rekommenderar vi att välja Custom eller Avancerat läge i guiden. Varför? Eftersom ofta utvecklare paketera om appar eller program och bunta ihop dem tillsammans med skadlig kod som inte lämnas ut ordentligt.

Detta sätt, om du följer våra råd, kommer du att kunna visa hela innehållet i den programvara du vill installera. Om du märker ytterligare program eller applikationer, finns chansen, de är malware i förklädnad. Du kan enkelt avmarkera dem genom detta installationsläge.

Det är viktigt att användarna får veta att adware inte är något de vill ha på sin dator. Skadlig programvara som detta är ett verkligt hot mot din online-säkerhet och integritet. Annonser som genereras av denna irriterande parasit kan omdirigera dig till misstänkta och jämn farlig tredje parts webbplatser. Du kanske tror att du är att klicka om en pålitlig annons som främjar en exklusiv försäljning som du är intresserad, men du kan vara långt ifrån sanningen.

Med bara ett klick, kan du oavsiktligt och omedvetet öppnar en bakdörr för hackare som försöker stjäla dina personliga data och dela den med andra människor för vinst. Vad mer, ökar ad trafiken, genereras av adware endast med tiden. Din webbläsare kommer så småningom misslyckas att fungera och börja att krascha eller frysa oväntat. Du kommer inte kunna göra någon form av arbete på din webbläsare. Det är därför du behöver ta bort denna skadliga parasiten från datorn så snart som möjligt. Ju längre du fördröja dess avlägsnande, desto sämre konsekvenserna av sin vistelse får.

White-canary.com avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort White-canary.com från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort White-canary.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *