Hur till flytta Virus Advisurf (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Adware är en skadlig programvara, som är programmerad att översvämma offrets web-skärmen med många påträngande annonser. För varje klick som användaren gör på sådana annonser, får parasiten betalt. Öka sin chans att lyckas, kommer adware övervaka offrets online-aktivitet och samla in uppgifter som surfning vanor, surfa historia och Sök resultat, för att tillhandahålla riktad innehåll som användaren är mer benägna att klicka på. Ofta kommer att sådana annonser främja exklusiva erbjudanden, specialerbjudanden, eller personliga kuponger och rabatter.

Denna parasit kan också generera skumma pop-ups, blinkande varningsmeddelanden och falska uppdateringsbegäranden. Utseendet på sidan Advisurf är ett tydligt tecken på att din webbläsare har smittats av sådana hot. För att ha reklamprogram är datorn ett allvarligt brott i din säkerhet och integritet. Din situation kommer att förvärras om du inte agerar mot det i tid.

Många användare litar blint på allt de ser online. Förväntar sig att varje länk leder dig till säkra källor är ett misstag. Det tar bara ett klick för du omedvetet installerar skadlig programvara på datorn. Adware är mycket luriga. Det använder knep och bygger på din naivitet och slarv, för att infiltrera din enhet. Bli inte förhastade. Tänk två gånger innan du klickar på något på nätet.

Adware är känd för att få distribueras huvudsakligen av spam-mail, skumma annonser, torrent-filer, falska uppdateringar och medföljande programvara. Var uppmärksam när du är i sådana situationer. Det är bäst att ignorera skräppost. Ibland, användare kan ta emot meddelanden som påstår sig vara från officiella företag som Amazon, PayPal, etc. Föremål för e-postmeddelandet kommer försöka göra användaren öppnar den, utan att ge det en andra tanke.

Gör det till en vana att alltid jämföra den angivna adressen med en som tog värvning i sina officiella webbplatser. Om det är ingen match, ta bort e-postmeddelandet omedelbart. Vi rekommenderar också starkt efter en anpassad installation när det är möjligt. Denna åtgärd kommer att synliggöra dolda programvara till dig, och därmed eliminera alla möjligheter till omedvetet installera farligt innehåll på datorn.

Om du tror att du blir säker från fara, så länge du inte klickar på någon av de annonser som visas av parasiten, misstar ni. Adware kommer bara ändra sin taktik och bli mer och mer aggressiva tills det uppfyller dess skadlig aktivitet. Ens gå inkognito när surfar på nätet kommer inte att spara. Malware kommer att kunna övervaka din online-aktivitet oavsett som.

Om du inte blir av det i tid, det kan lyckas få sina händer på värdefull information såsom men begränsat inte till lösenord, kreditkortsnummer, bankkonto, IP-adresser, etc. Sådana uppgifter kan föra dem vinst, när de dela den med andra tvivelaktiga tredje-part. Och det är inte allt.

Effekten av denna farliga skadegörare på din webbläsare kan vara svår. Långsam internet och släpar kommer bara vara början. Hotet är verkligt. Och om du inte hörsamma vår varning, din webbläsare kan få så illa skadad att du inte kommer att kunna använda det alls. För att gå tillbaka till en normal, säkert och ad-fri beter erfarenhet, måste du ta bort den Advisurf adware ASAP!

Advisurf virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Advisurf Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *