Hur till flytta Virus Bonefreeze (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Bonefreeze

Bonefreeze parasiten faller under kategorin av webbläsarkapare. Detta skadliga program klarar av att ändra några inställningar i webbläsaren, samt installera skumma appar och verktygsfält, allt utan din vetskap eller samtycke. Typiska symtom som visar att din webbläsare har kapats är utbytta hemsida och sökmotor föredrar, samt nya fliksidor. I deras ställe gå webbplatsen. bonefreeze .com kommer att existera.

Denna webbplats är programmerad att visa olika annonser, utan att bry sig om att kontrollera deras säkerhet. Det är därför det är mycket riskabelt att klicka på sådana sponsrade sidor – du vet aldrig där dessa länkar kommer att omdirigera dig till. Men kaparen är smart. Det övervakar varje rörelse du gör på internet och stjäla dina sökresultat och webbläsarhistorik, så att det bättre kan anpassa ad innehållet. På så sätt kommer du att mer benägna att klicka på dessa annonser, eftersom de kommer att vara mycket attraktiv för dig. Det är viktigt att notera att kaparens främsta mål är att ge intäkter för dess skapare, liksom för de sponsrade sidor som det kommer att främja. Detta är möjligt genom metoden PPC (Pay-Per-Click).

Remove Bonefreeze
The Bonefreeze Virus

De vanligaste sätten för en kapare att sprida är via skräppost, infekterade länkar, medföljande programvara, falska uppdateringar, torrent-filer, etc. Uppmärksamma dina e-postmeddelanden. Om du får några meddelanden från okända avsändare, särskilt om e-postmeddelandet markeras som ‘spam’ – inte öppna det! Det är inte ovanligt infekterade programvara för att dölja bakom meddelanden som hävdar att skickas från trovärdiga källor som eBay, Amazon, PayPal, etc.

blint lita inte på sådana e-postmeddelanden, bara för att namnet på avsändaren är ett stort företag. Alltid kontrollera den faktiska e-postadressen och jämför det med den officiella. Om inget matchande – styra klart på det! Spam e-postmeddelanden som innehåller bilagor kan vara mycket farligt. Det är bäst att inte öppna dem, eller riskerar du infektera din dator med skadlig programvara. Samma sak gäller starkt om dessa bilagor är körbara filer.

Frukta inte, webbläsarkapare begränsa deras attack till webbläsare endast. Därför namnet. Det är anledningen till varför många användare inte anser denna parasit som en riktig virus. Det kan inte attackera ditt datorsystem. Men gör det inte det ofarliga. Tvärtom, kan det allvarligt skada din webbläsare. Att inte nämna de okända faror som du kan möta om du i skurkarna fällan och klicka på någon av de skumma annonserna. Det är möjligt att du omedvetet öppna bakdörrar för hackare som söker sådan möjlighet att stjäla värdefulla data som lösenord, IP-adresser, inloggnings-ID, kreditkortsnummer, bankkonto autentiseringsuppgifter, etc.

det finns också en chans för andra skadliga hot att få tillgång till din dator, om du inte vara noga med vad du klickar på nätet. Vad mer, från flera annonser som kommer att produceras av parasiten, kommer att webbläsaren kämpa att hålla någon gång, tills det slutar svara helt, vilket gör att du inte kan använda alla webbläsare på datorn. För att återfå kontroll över din webbläsare och gå tillbaka till ett säkert och ad-fri spindelväv erfarenhet, behöver du agera mot denna kapare och ta bort det från datorn så fort du upptäcker sin närvaro.

Bonefreeze virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Bonefreeze Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *