Hur till flytta Virus Clock Hand (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Clock Hand Virus. Denna Clock Hand Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Clock Hand är en typisk adware program. Trots att misstas för en skadlig dator infektion, programmet är inte så farligt och du kan ta bort det från datorn utan att ha några svårigheter. Men kan vad du bör veta är att om du lämnar Clock Hand på systemet, du uppleva allvarliga säkerhetsfrågor. Således bör du hålla din virtuella dator väl skyddad vid alla tidpunkter.

Clock Hand kommer från välkända SuperWeb adware familjen. Det är känd för att ha gett upphov till många applikationer som påträngande kommersiella annonser visas. Till exempel Clock Hand är praktiskt taget identisk med program som liknar Ace Race, NetGranule, dy Combo och ett gäng andra adware-program som har utvecklats av SuperWeb.

Den officiella webbplatsen för Clock Hand är myclockhand.com, men denna webbplats innehåller inte faktiskt en äkta nedladdningslänk för tillämpningen. I området i närheten finns det en gröna nedladdningsknappen som endast överför användare till en tom ny flik. Därför är det lätt att dra slutsatsen att Clock Hand använder andra metoder för distribution på webben.

På samma sätt som de flesta adware program, Clock Hand blir distribueras tillsammans med andra freeware. Datoranvändare bör därför extremt uppmärksam när de hämtar freeware program från tredje part fildelning webbplatser. Dessutom bör du också vara mycket försiktig när du besöker torrent webbplatser eftersom de är vanligen fulla av skadade annonser och falska nedladdningsknappar och klicka på dem skulle resultera i att hämta mer adware på systemet.

Tack vare är förmågan att fungera som ett webbläsartillägg, Clock Hand läggs en plug-in till Mozilla Firefox och Internet Explorer webbläsare. Tillägget bör arbeta på Google Chrome också, men malware experter hävdar att de nyaste versionerna av Google Chrome blockera adware ansökan. Detta är ett bevis på att du måste hålla din programvara uppdaterad för att skydda dig från alla potentiella hot.

En annan fråga som rör Clock Hand är dess förmåga att samla in information om din webbhistorik och föra ett register över dina personliga intressen. När adware samlar in tillräckligt med information, används informationen att ge dig anpassad reklam och få dig att öppna dem. Varje klick du gör genererar pengar för skaparna av programmet och det håller befintliga.

”annonser från Clock Hand” och popup-fönster ”tillhandahålls av Clock Hand” visas på populära nätbutiker, försöker att lura er att de hjälper dig att köpa något till ett optimalt pris. Sanningen är dock att dessa annonser visar sig vara helt värdelös. Dessutom kan Clock Hand annonser omdirigera dig till skadade webbplatser, så öppna dem inte rekommenderas definitivt.

Med tanke på alla ovan nämnda, bäst du kan göra om du upptäcker att Clock Hand är närvarande på datorn, är att ta bort adware ansökan direkt. Annars är du mycket sannolikt att uppleva en rad säkerhetsrelaterade frågor.

Lyckligtvis, Clock Hand avlägsnande är inte en svår process. Du kan ta bort den manuellt, eller automatiskt. Om du behöver någon hjälp med borttagningen, kan du följa de manuella instruktionerna nedan denna artikel. Ändå, även om du har slutfört manuellt avlägsnande, du fortfarande har att skanna din dator med en legitim antimalware tool för att se till att alla befintliga hot har avlägsnats helt. Security tool kommer att hitta och ta bort alla potentiellt oönskade program och kommer att skydda systemet mot skadlig kod i framtiden.

Clock Hand virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Clock Hand Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *