Hur till flytta Virus CompareNBuy (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort CompareNBuy. Detta CompareNBuy avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Om du får plötsligt annonser från CompareNBuy på bildskärmen, är det ett tydligt tecken på att CompareNBuy adware ansökan redan har installationen på datorn. Detta är ett webbläsartillägg som är kompatibel med Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome webbläsare, så oavsett vilken du använder, CompareNBuy kunde få installerat på den.

Adware-programmet kommer definitivt att försöka övertyga dig att det är mycket nyttig genom att ge dig flera annonser för produkter som erbjuds till rabatterade priser. Ändå, det bästa du kan göra i denna situation är att ignorera alla annonser främjas av programmet och ta bort CompareNBuy från datorn så snart som möjligt. Detta är det enda sättet att undvika eventuella säkerhetsrelaterade frågor.

Ofta program som CompareNBuy ange den virtuella datorn tillsammans med andra gratis nedladdningar. Installatören av förlängningen är stuvat med installatören av det valda programmet, så när du installerar det, du också förvärva det oönskade tillägget och ett gäng andra program du hade inte för avsikt att installera. Du kan undvika detta sker endast genom att fylla varje installation steg som tillhandahålls av installationsguiden av den nya mjukvaran. Kom ihåg att läsa all information som presenteras på datorskärmen mycket noggrant och avanmäla alla ytterligare program som du erbjuds för installation. På detta sätt kommer att din maskin vara fria från alla potentiellt oönskade program.

The CompareNBuy Virus

som CompareNBuy ger dig med kommersiella annonser, det är en typisk reklam-stödda program. Så snart det infiltrerar datorn, webbläsartillägget börjar utföra vissa aktiviteter som ansluter till Internet utan tillstånd. På detta sätt förlängningen kommer att ha tillgång till fjärr reklam servrar där det kommer att få alla annonser ger det dig med.

Tänk på att dessa annonser inte genereras av webbläsartillägget, men vissa okända tredje parter. Således, att klicka på någon av dem kan omdirigera dig till skadade webbplatser där du kan lockas för att installera skadliga program på ditt system. Med tanke på denna risk, ta bort CompareNBuy från datorn rekommenderas starkt.

Lyckligtvis, CompareNBuy avlägsnande är inte en svår process. Du kan ta bort programmet manuellt, eller automatiskt, beroende på dina egna preferenser. Om du väljer att avinstallera programmet manuellt, ska du följa instruktionerna som tillhandahålls nedan. Ändå, även om du har slutfört processen manuellt avlägsnande, måste du fortfarande köra en fullständig genomsökning av datorn för att identifiera eventuella registret matrester eller tillfälliga filer. Du kan göra detta genom att installera en legitim antimalware tool att hitta och ta bort alla befintliga hot på maskinen. Dessutom kommer att programvaran security hålla din system ren och skyddad på alla gånger.

CompareNBuy avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort CompareNBuy från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort CompareNBuy från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *