Hur till flytta Virus EnterDigital (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware
Remove EnterDigital Virus

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort EnterDigital Virus. Denna EnterDigital Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

EnterDigital anses inte som en farlig dator infektion, men det är verkligen inte säkert att ha det på din maskin. Detta är på grund av att programmet har kategoriserats som en adware och det huvudsakliga syftet med sådana program tar dina pengar. EnterDigital kommer inte göra detta genom att stjäla din bank inloggningar och annan känslig information, men det kan överföra dig till skadliga webbplatser som kommer. Således, bör du ta bort EnterDigital från datorn så snart som möjligt. I andra fall har du troligen säkerhetsrelaterade frågor.

Tänk på att EnterDigital kan infiltrera datorn utan din tillåtelse. Som den officiella webbplatsen för programmet – enterdigital .info, inte erbjuder en rikta data överför länk för programmet, är det ett tydligt tecken på att det kommer in i systemet via medföljande programvara. Detta är en grupp av andra freeware program som brukar reser tillsammans. Därför bör du inte hämta ny programvara från ej betrodda tredje parts webbplatser. Under tiden, om du märker att EnterDigital är redan finns på ditt system, du måste ta bort det direkt.

Identiskt till de andra adware program, EnterDigital visar många påträngande popup- och kommersiella annonser. Denna ansökan kommer från familjen SuperWeb adware, är det ganska förutsägbart, agerar precis som en annan klon av Key Lime ödla, Platamoose, Lampy Lighty eller Box Rock program. Därför så snart som det är installerat på en dator, EnterDigital omedelbart lägger tillägg till de huvudsakliga webbläsarna – Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome.

Remove EnterDigital Virus
The EnterDigital Virus

I själva verket, enligt några undersökningar, EnterDigital fungerar inte på Google Chrome, även om informationen på sin hemsida anges att programmet är kompatibelt med alla större webbläsare. Så är troligen det de nyaste Google Chrome-versionerna som blockerar programmet på grund av dess påträngande karaktär. I alla fall, du måste vara medveten om att EnterDigital samlar in information om din surfning vanor som anses vara ganska störande.

Faktiskt, detta är inte något olagligt som själva programmet överför du inte till skadliga webbplatser, men om du klickar på den utgående länkar som tillhandahålls av annonser, ditt system kan enkelt få infekterade med malware. Således skulle du bättre avinstallera EnterDigital från datorn för att hålla systemet rent och säkert.

Den goda nyheten här är att EnterDigital är inte en svår process. Tvärtom, kan den tas bort manuellt via Kontrollpanelen. Borttagning instruktioner kan hittas nedan denna artikel. Glöm inte att kontrollera din maskin för andra oönskade program genom att skanna det med en reliablecomputer säkerhet ansökan. Säkerhetsprogram kommer inte bara bort EnterDigital, men kommer också att ta bort alla befintliga hot från datorn.

EnterDigital virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Kan fortfarande inte ta bort EnterDigital Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *