Hur till flytta Virus Fastcanary (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Fastcanary Virus

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Fastcanary Virus. Denna Fastcanary Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Du ofta få omdirigeras till webbsidan Fastcanary .com? Det beror på att din webbläsare har smittats av en webbläsare kapare. Andra tecken på att också indikera närvaron av en kapare är när din hemsida och Sök leverantör har ersatts med samma site. Vad mer, kommer offer för denna irriterande cyber-parasit också få bombarderas med många påträngande annonser och popup-fönster som ofta kommer att främja tvivelaktiga exklusiva erbjudanden, reor, kuponger, rabatter, samt blinkande meddelandeaviseringar, falska uppdatering förfrågningar eller falska verktyget verktyg.

Användaren kommer att märka att annonserade innehållet kommer att på något sätt kopplas till deras tidigare sökningar eller besökta sidor. Det beror på att annonserna riktas specifikt enligt de redan erhållna beter historia och sökfrågor av kapare. Syftet är att lura användaren att klicka på visas annonser och popup-fönster för att skapa pay-per-klick intäkter för både hacker bakom malware och annonserade webbplatser.

Vad är nyfiken på webbläsarkapare är att de är bara skadliga program. De är inte riktiga virus. Kaparna hacka inte’ ‘ datorn. De kan få inuti datorn endast med din tillåtelse. Det händer ofta, när användarna öppnar spam-mail. Om du får brev från okända avsändare, eller om e-postmeddelandet ser misstänkt för dig, råder vi dig mot öppna den, speciellt om det finns bilagor eller körbara filer i dess innehåll. Andra medel för kapare distributioner inkluderar falska uppdateringsbegäranden, programvara kombinationserbjudanden, tvivelaktiga länkar och annonser, etc.

Remove Fastcanary Virus
The Fastcanary Virus

tal av annonser, om de ser också bra för att vara sant, de mest sannolikt är. Dessutom föreslår vi att du väljer Anpassad eller Avancerat läge i guiden om du försöker installera programvara som du har hämtat från internet. Flit är nyckeln när du vill förbli skyddad och inte hamnar i en skadlig fälla som fastställts av cyberbrottslingar. Detta råd kommer att se till att du inte installerar extra programvara som ofta är dolda i programvara buntar och inte kan ses om du välja för en snabb installation.

Frukta inte, webbläsarkapare är kända för att infektera din webbläsare endast. Men gör det inte dem ofarliga. Tvärtom. De är kapabla att göra en hel del skada, om låt obevakad. Om du märker närvaron av en webbläsare kapare på din PC, du måste agera snabbt, innan din personliga information såsom men inte begränsat till lösenord, inloggnings-ID, kreditkortsnummer, bankkonto autentiseringsuppgifter, etc. blir stulen.

Det finns också en möjlighet att du kan smittas med andra virus som trojaner, ransomware, maskar, spionprogram, adware och andra. För att förhindra att detta händer, ska du inte klicka på de infekterade annonserna. Men det kommer att visa sig vara en svår uppgift. Det enda sättet du kan garantera din säkerhet och integritet är att ta bort detta otäcka webbläsare kapare från datorn. Vad mer, visning av så många annonser kommer att göra din webbläsare långsam, och så småningom startar brakande tills det slutar fungera helt och hållet. Om du vill återgå till en normal och reklamfritt webbupplevelse, föreslår vi att du följer våra instruktioner nedan för att ta reda på hur du kan handskas med denna cyber parasit.

Fastcanary virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Fastcanary Virus från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Fastcanary Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *