Hur till flytta Virus FastDataX (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort FastDataX Virus. Denna FastDataX Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

FastDataX är inte ett program som du skulle njuta av att ha i ditt system. Det är varken bra eller användbar. I själva verket är detta verktyg en medlem av familjen adware. Ja, det är en infektion och du måste ta bort den från din maskin så snart som möjligt. Den goda nyheten här är att du har fastnat med en relativt lätt att ta itu med parasiten. Sanningen är att du kan ha blivit smittad med en mycket farligare en som en trojansk häst eller en ransomware infektion. Men låt inte detta faktum som gör att du tror att adware är ofarligt. Är det inte.

FastDataX orsakar skador och ju mer tid man spenderar ombord på de mer problem det kastar på dig. Agera snabbt och vidta åtgärder så snart du plats FastDataX. Hitta dess exakta lurar plats och ta bort det innan det blir utom kontroll. Förr eller senare kommer det, och sedan kommer du att ångra inte ha gjort något om det tidigare.

Adware, efter en lyckad installation, går efter din webbläsare. Dem alla. Det läggs det pesky förlängning till var och en så du behöver inte ens en enda tillförlitlig webbläsare för att använda. De är alla infekterade och injiceras med annonser. Från och med nu, dina online-aktiviteter förvandlas till en mardröm. Inte en enda online flytta av din är kvar utan avbrott. Adware finns alltid att hindra dig från att använda maskinen normalt.

Varje gång du går online, är du hela skärmen helt täckt med otaliga annonser som poppar framför dina ögon, blockerar sidornas innehåll. Även de webbplatser som brukade vara reklamfritt är inte tung på annonser i alla former och former. Varför tror du att annonserna är så många och så ihållande? De tjänar ett syfte. Hackarna bakom adware använder dem för att göra pay-per-klick intäkter. Var och en av dina klick på en annons fyller sin ficka. Med andra ord, blir du skurkar sponsor. Men är detta inte allt.

Genom att klicka riskerar du också förvärra din situation. De reklam som du ser är inte att lita. De är inte tillförlitliga. De flesta av dem är skadade och leverera malware. Ett enda klick på en sådan annons är nog för dig att bjuda in fler skadedjur på datorn redan smittade. Också, tror inte du kan undvika att klicka. Annonserna är så många att skatteundandragande skulle motsvara att inte använda datorn alls. Det enda du kan göra för att bli av med dem är att ta bort deras källa, nämligen adware. När det är borta, försvinner annonser också. Inte slösa tid i debatter men hitta otäcka skadedjur och ta bort det från din maskin en gång för alla. För att göra det manuellt, Följ vår avlägsnande guide i slutet av denna artikel.

Hur gjorde FastDataX ange din dator? Gillar du inte svaret på denna fråga men du var den som installerade det. Oavsiktligt, naturligtvis. Infektionen lurade er och du var alltför distraherad att märka. Det var förmodligen buntat till en annan gratis program på webben som du installerat på datorn men du uppmärksamma inte under installationsprocessen. Detta är ett klassiskt misstag. Gör det inte igen, dock.

När du installerar programvara, alltid välja de anpassade inställningarna i guiden. De tillåter dig att kontrollera om det finns vissa dessutom bifogade appar till programmet, som du hade inga avsikter att installera. Om ja, ta bort dem innan du fortsätter. De är vanligtvis skadliga och kommer att orsaka problem i framtiden. Låt inte dem ange. Att förebygga en infektion är mycket lättare än att hantera det senare.

FastDataX virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Kan fortfarande inte ta bort FastDataX Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *