Hur till flytta Virus FoTest (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort FoTest Virus. Denna FoTest Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Om varje gång du försöker använda webbläsaren, du märker en massa popup-reklam märkt ”kommit till dig av FoTest”, är det säkert att ett reklamprogram har infekterat din dator utan din vetskap. Troligen, adware har förts in i systemet tillsammans med några andra freeware som du nyligen har installerat på din virtuella maskin. Inte vara uppmärksam nog under installationen förlopp, du godkänt att alla termer och villkor som tillhandahålls utan att läsa dem och låta skadliga programmet i din dator.

En gång installerat på den, kraschar adware började översvämning din bildskärm med talrika kommersiella annonser som var oftast följs av täta systemet, långsammare datorprestanda, och en allvarlig säkerhetsrisk. Detta innebär att bortsett från flera störande annonser, FoTest skulle allvarligt hota din virtuella säkerhet. Alltså, det bästa du kan göra i detta fall är att ta bort det oönskade programmet från datorn direkt.

Nu när du börjar se irriterande popup-fönster på din bildskärm, kan du vara säker på att FoTest finns redan på datorn. Tills dess finns det inga tecken på att adware är på systemet. Detta händer eftersom, medan programmet ber om ditt tillstånd för installation, inte bara lyckas få det, men hanterar det också att täcka sin närvaro.

Vanligtvis, har FoTest döljer bakom freeware, skadade webbplatser, skadade länkar, eller spam e-postbilagor och du ingen aning om att det är på din virtuella maskin. Förutom, FoTest kan också innebära som en falsk program eller system uppdatering att ställa in på datorn. I varje fall adware förlitar sig på din distraktion att infektera maskinen. Därför bör du installera nya freeware mycket noggrant och läsa alla termer och villkor som fastställs i installationsguiden. Annars kan du uppleva säkerhetsrelaterade frågor.

FoTest presenteras som ett användbart verktyg som hjälper dig att spara lite pengar. Det är tänkt att förse dig med kuponger och visar olika erbjudanden och fynd på Internet. Tyvärr är detta inte vad som egentligen händer. Vad FoTest gör i verkligheten, visar dessa kuponger, erbjudanden och fynd via oupphörliga pop-ups. Problemet med dessa annonser är dock att de är mycket farligt och brukar leda till mer skadlig programvara installationer på datorn.

En annan fråga, relaterade till FoTest är det faktum att det syftar till att övervaka dina webbläsaraktiviteter när den är installerad på datorn. I själva verket håller tillämpningen koll på varje rörelse du gör och spela in den. När FoTest samlar tillräckligt med data på dig, det delar det med vissa tredje parter bakom det som kan använda det för skadliga syften. Så, om du inte vill att hota din personliga säkerhet, måste du ta bort FoTest från datorn så snart som möjligt.

Lyckligtvis, FoTest annonser avlägsnande är inte en svår process. Du kan ta bort programmet antingen manuellt eller automatiskt. Manuell borttagning instruktionerna ges nedan denna artikel. Men även om du har slutfört processen manuellt avlägsnande, har du fortfarande köra en fullständig genomsökning av datorn för att identifiera eventuella registret matrester eller tillfälliga filer. Du kan göra detta genom att installera ett välrenommerat antimalware verktyg som kommer att radera alla befintliga hot på en gång och kommer att skydda ditt system mot malware 24/ 7 en dag.

FoTest virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort FoTest Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *