Hur till flytta Virus Free (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Free Virus. Denna Free Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

IT-specialister kategorisera annonser av Free verktyg som adware. Det är otroligt luriga och kan förstöra din webbupplevelse genom att bombardera dig med många påträngande annonser och popup-fönster. Ofta sådan reklaminnehåll kommer att vara i form av exklusiva erbjudanden och erbjudanden, reor och kuponger, blinkande meddelanden, i-text annonser, falska uppdateringsbegäranden, etc.

Adware är en mycket irriterande typ av skadlig kod som smittar den skadelidande webbläsare. Det ska kunna få tag på din webbhistorik, vanor och sökfrågor, för att tillhandahålla riktad reklam som användaren är mest benägna att klicka på. Detta görs med ett syfte – att vinst via metoden pay-per-klick. Det är en mycket framgångsrik strategi. Det är därför du måste vara försiktig och undvika att klicka på annonser som verkar för bra för att vara sant eftersom i verkligheten – de är.

Skadlig programvara medföljande såsom annonser av Free ‘virus’ ofta får sprida spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, programvara, falska uppdateringar, korrupta torrentfiler, tvivelaktiga länkar och annonser, etc. Vi rekommenderar alltid våra användare att undvika att öppna spam-mail från okända avsändare. Speciellt om de innehåller bilagor eller körbara filer. Mer ofta än inte, är sådana meddelanden smittade av skadlig kod som söker tillgång till din dator. Är det möjligt för sådan skräppost till hävdar att skickas från tillförlitliga källor som PayPal, eBay, Amazon, etc. I verkligheten är de inte.

Också, när du hämtar programvara från internet, är det bäst att välja Custom eller Avancerat läge i guiden. Detta gör att du kan visa en mjukvarupaket verkliga innehåll och du kan enkelt avmarkera alla program eller program som verkar misstänkt att du anser onödiga.

Adware är inte allmänt anses vara mycket farlig, men det betyder inte att du bör underskatta den. Bakom de annonser som genereras av annonser av Free ‘virus’ kan lura farliga hot. Du kan vara ett klick bort från att låta virus i datorn som trojanska hästar, maskar eller ens ransomware! Det finns inget sätt att veta där dessa annonser kommer att omdirigera dig till. Det är därför det är bäst att bara undvika att klicka på dem alldeles. Fortfarande, det kommer inte att lösa aktuella frågan. Du måste ta bort adware ansvarar för denna annons hotet och du måste göra det snart! Ju längre denna malware stannar på din dator – desto sämre kommer det att bli.

Vid något tillfälle får webbläsaren alltför översvämmas av annonser att det inte kommer att kunna hålla. Det kommer att nå till en punkt där offren för denna adware kommer att uppleva frekventa webbläsaren kraschar och långsam prestanda, omöjliggör arbete via webben. Du behöver gå vidare med omedelbar borttagning av denna skadliga parasit så snart som möjligt! Vi kan hjälpa dig i denna uppgift. Allt du behöver göra är att följa våra detaljerade instruktioner nedan.

Free virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Free Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *