Hur till flytta Virus IBuddy (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort IBuddy Virus. Denna IBuddy Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Adware, är som namnet antyder, en otroligt irriterande typ av malware som syftar till att förvandla din webbläsare till en ad-förevisande verktyg. Ibuddy är ett exempel på sådan skadlig programvara. När det blir på datorn, kommer det börja bombardera dig med alla typer av annonser som pop-ups, banderoller, även i-text kampanjer alltför. Målet här är att skapa PPC (Pay-Per-Click) intäkter för både hackare och de webbplatser som det kommer att främja.

För att öka chansen till dess framgång, kommer att otäck parasiten stjäla offrets webbinformation som webbhistorik och vanor, samt sökresultat. Dessa data kommer att visa sig vara till stor hjälp i sitt uppdrag att ge riktade annonser som kommer att se mer attraktivt för användaren. Ju fler klick offret gör, desto mer lönsam detta system är att cyberkriminella.

Ofta, lurar adware bakom fri programvara buntar, falsk uppdateringsmeddelanden, spam e-postmeddelanden och bilagor, torrent-filer, infekterade webbsidor och annonser, etc. Vad människor inte inser är att de ensamma kan ge tillgång till adware. Dessa parasiter inte kan invadera din dator på egen hand. De är otroligt luriga och gör allt för att lura dig, så de kan infiltrera din webbläsare. Freeware är mer ofta än inte, hur de lyckas smyga in.

du ser, användare är kända för att hoppa igenom installationsprocessen och klicka på ‘Nästa’-knappen utan att egentligen tänkt att vad de faktiskt samtycker till. I själva verket, vi slår vad om att du normalt väljer en snabb installation efter du hämtar programvara från internet. Nåväl, är detta ett stort misstag. På så sätt kommer du inte att kunna visa hela innehållet i vad du har hämtat.

Ofta, malware är förklädd till ytterligare programvara som inte avslöjas korrekt vid nedladdning och därmed användaren har ingen aning om dess existens. Vad du behöver göra istället är att markera Custom/ Avancerat läge i guiden och helt enkelt avmarkera eventuella valfria installationer som finns. Genom att göra det, kommer att du hålla din dator malware-fri.

Adware’s power underskattas ofta. Många användare överväga inte ens denna parasit en ‘riktiga virus’ eftersom det begränsar endast dess attack till webbläsare endast. Fortfarande, det är inte ofarligt. Det kan enkelt allvarligt skada din webbläsare och hindra dig från att göra något slags arbete online. För att inte nämna den allvarliga säkerhets- och sekretesspolicy strider mot det orsakerna när det invaderar din PC.

Förr eller senare kommer din webbläsare inte längre kunna visa alla annonser kastat sin väg. Vid något tillfälle, det kommer att börja att krascha, din internet-anslutning kommer att få långsammare, och din dator kommer att börja släpa. Din webbläsare kan även sluta arbeta helt. Det är därför du behöver bli av med denna irriterande adware innan det är kunna sätta dina privata data äventyras och du har en normal surfning erfarenhet. Om du inte vet hur man tar bort denna cyber parasit, kan vi hjälpa dig. Allt du behöver göra är att följa våra anvisningar nedan.

IBuddy virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort IBuddy Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *