Hur till flytta Virus Lonlingdom.cool (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Lonlingdom.cool. Detta Lonlingdom.cool avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Du ständigt få omdirigeras till webbplatsen Lonlingdom.cool? Vi har dåliga nyheter för dig. Det ser ut som din dator har infiltrerats av en webbläsare kapare. Detta skadliga program tar över din webbläsare och ändrar några inställningar som den finner lämpligt. Offren för denna malware märker ofta att deras hemsida, nya fliksidor och rekommenderad sökmotor har ändrats till sidan Lonlingdom.cool.

Vad mer, är kapare kända för att bombardera offrets skärm med irriterande i-text och bannerannonser, samt popup-fönster som kommer att vara mycket lockande för användaren. Det beror på att denna parasit har förmågan att få din webbläsarhistorik, vanor och även sökfrågor, för att ge alla typer av annonser som användaren är mest benägna att klicka på. Ofta kommer att sådana annonser vara i form av exklusiva erbjudanden och erbjudanden, speciella kuponger, försäljning, blinkande meddelanden som är lätt att fånga ögat, falska uppdateringar, etc. Det huvudsakliga målet med webbläsare kapare är att skapa intäkter genom pay-per-klick eller pay-per-view-metoden.

Det vanligaste sättet av webbläsare kapare distribution sker via medföljande programvara, falsk uppdateringsmeddelanden, spam e-postmeddelanden och bilagor, falska länkar och annonser och många fler. Användare kan se en slumpmässiga popup-fönster som uppmanar dem att uppdatera ett program eller applikation på sin dator genom att göra dem klicka på en misstänkt länk. I de flesta fall är sådana uppdateringsbegäranden falska. Inte falla i deras fälla. Använd alltid pålitliga och licensierade källor för att uppdatera programvaran. När du hämtar programvara buntar, vara mycket försiktiga.

Utvecklare ofta paketera program och bunta ihop dem tillsammans med skadlig kod som inte avslöjas korrekt. Detta gör offer omedvetna att de i själva verket tillåter en skadlig parasit på sin dator. För att undvika sådan sak, bör du välja en avancerad typ av installation eller anpassad. Detta sätt, allt du behöver göra är att helt enkelt avmarkera onödiga programvara som du anser vara misstänkta eller aldrig avsett att hämta i första hand.

Webbläsarkapare kan inte vara lika farligt som virus från trojansk häst eller ransomware kategori, men de fortfarande bör inte underskattas! Bakom de annonser och popup-fönster som genereras av denna skadliga parasiten kan lurar dolda faror! Det är mycket möjligt att omedvetet ge hackare tillgång till din dator, genom att klicka på en infekterad annons. Därigenom kan sätta du din integritet och säkerhet i ännu större fara!

Om du vill återgå till en fredlig, säker och ad-fri beter erfarenhet, måste du ta bort denna Lonlingdom.cool webbläsare kapare från datorn så fort du upptäcker sin närvaro på datorn. Om du behöver hjälp med denna uppgift, kan vi hjälpa dig med vår detaljerade uppsättning instruktioner som du hittar nedan.

Lonlingdom.cool avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Lonlingdom.cool från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Lonlingdom.cool från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *