Hur till flytta Virus Mac Tonic (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Mac Tonic Virus. Denna Mac Tonic Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Om du märker förekomsten av verktyget Mac Tonic på din dator, är du i trubbel. Det är en skadlig parasit från kategorin Adware. Det uppdrag? Att ta över din webbläsare. Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Microsoft Edge, det finns ingen webbläsare app som är säker från detta malware.

Mac Tonic’s huvudsakliga mål är att förvandla din webbläsare till en ad-visar verktyget, så det kan dra nytta av varje klick offret gör på genererade annonserna. För att göra saken värre, skräddarsyr adware annonser enligt erhållna webbdata har på offret, som webbhistorik, vanor och sökfrågor. Allt för att göra användaren mest benägna att klicka på halten främjas.

Adware är oftast sprids via skräppost e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, korrupta länkar och annonser, gratis programvara buntar, falska uppdateringsbegäranden, etc. För att styra klart från en eventuell adware infektion, råder vi våra läsare att alltid få deras programuppdateringar från tillförlitliga och licensierade källor bara. Inte bara blint förtroende en slumpmässiga popup-fönster som uppmanar dig att följa en tvivelaktig Uppdatera länk.

Mer ofta än inte, leda sådana reroutes till farliga webbplatser från tredje part som endast kan skada datorn och infektera det med skadlig programvara. Tal om programvara, om du ofta Ladda ner program och program från internet, kontrollera att du väljer Anpassad eller Avancerat läge i guiden. Detta ger dig möjlighet att inte bara Visa hela innehållet i den programvara som du håller på att installera, men även avmarkera oönskade program eller app som verkar misstänkt till dig. Vi rekommenderar avhopp av någon extra programvara, eftersom det är den som oftast visar sig vara dold skadlig programvara i förklädnad.

Innan du panik att din dator har blivit hackad, bör du veta att adware inte är lika farligt som virus som trojaner eller ransomware. De flesta människor överväga inte ens det som en riktig virus, eftersom det begränsar dess attack till din webbläsare endast. Det betyder dock inte att det är ofarligt. Tvärtom. Det är mer än kapabla att kompromissa din online-säkerhet och integritet.

Personlig information såsom men inte begränsat till lösenord, IP-adresser, bank konto inloggningsuppgifter, kreditkortsnummer, användarnamn, etc kan lätt falla i händerna på cyberkriminella, tack vare denna skadliga parasit. Inte bara det, men förekomsten av denna adware på datorn kommer också att leda till långsam Internetanslutning och frekventa krascher i webbläsaren.

Vid något tillfälle, kommer webbläsaren slutar svara helt. Det är då du inser att du kommer att kunna göra någon form av arbete på din webbläsare. Men, om du följer våra detaljerade instruktioner och agera så snart du upptäcker detta malware, du kommer att spara dig själv så många bekymmer. Ju mindre tid du slösar, desto bättre! Ta bort detta otäcka adware och återfå kontroll över din webbläsare innan det är försent!

Mac Tonic virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Mac Tonic Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *